11 Ağustos 2022 Perşembe

17 bin kişiye evde bakım hizmeti

Denizli’nin 19 ilçesi, 622 mahallesinde hizmet veren Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, bugüne kadar yalnız yaşayan, yaşlı, engelli ve yatalak 17 bin kişiye ulaşarak evde bakım ve sağlık hizmeti verdi. 

23-03-2019 10:47:58

Büyükşehir Belediyesi’nin Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, kentin tamamında günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen, evde bakım ve sağlık hizmetine ihtiyaç duyan yaşlı, engelli ve yatalak vatandaşların kişisel bakımları ile yaşadıkları evin temizlik ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyor. Evde bakım ve sağlık hizmetinin yanında yatağa bağımlı, engelli hastalar, kronik rahatsızlığı yüzünden yürüyemeyen sedye ile taşınması gereken hastaların sağlık kuruluşlarına naklini tam donanımlı ambulansları ile gerçekleştiren merkez bugüne kadar binlerce vatandaşın yüzünü güldürdü. 

Bir telefonla harekete geçiyor 

Bir telefonla harekete geçen Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, hizmete girdiği ilk günden itibaren 19 ilçe, 622 mahallede 3 doktor, 39 sağlık personeli, 10 ambulans, 78 araç ve 224 personeliyle Denizlililere hizmet vermeye devam ediyor. Bu kapsamda bugüne kadar 7 bin haneye 95 bin kez evde bakım hizmeti veren merkez, 7 bin 500 vatandaşa ise 170 bin kez sağlık hizmeti verdi. 2 bin 700 vatandaşa ise 15 bin kez hasta nakil hizmeti verildi. 17 bin 200 ihtiyaç sahibini belirli aralıklarla 280 bin kez ziyaret ederek dertlerine derman olan Büyükşehir Belediyesi kimsesizlerin kimsesi olmaya devam ediyor. Merkeze 0 (258) 377 20 12 numaralı telefon ile başvuru yapılabiliyor. 

“Gönüllere dokunmaya devam ediyoruz” 

Başkan Osman Zolan, Evde Bakım ve Sağlık Merkezi'nin Denizli'nin 19 ilçesi, 622 mahallesinde hizmet verdiğini belirterek, gönüllere dokunmaya devam ettiklerini söyledi. "Nerede muhtaç insanımız varsa bizlere bildirin" çağrısı yapan Başkan Osman Zolan, "Biz bu projeye başlarken 'Denizlimizde kimse sahipsiz kalmayacak, kapısı çalınmayan, derdi sorulmayan insanımız kalmayacak' dedik. Şok şükür bugüne kadar binlerce insanımıza ulaştık, ulaşmaya da devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın dualarıyla çalışma azmimiz de katlanarak artıyor. Mutlu ve huzurlu bir Denizli için, geleceğe bir fazla eser bırakmak için gece gündüz çalışmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Haber Merkezi

 

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi