2 bin genç tarihe yolculuk yaptı

Merkezefendi Belediyesi’nin 10. sınıfta eğitim  gören öğrenciler için hayata geçirdiği ‘Denizli’nin Tarihine Yolculuk’ projesi kapsamında 2 bin genç Pamukkale ve at-ntik Laodikya kentini gezdi. 

27-11-2019 18:44:15

Denizli’nin Tarihine Yolculuk projesinin ilk dönemi sona erdi. Laodikya Antik Kenti’nin, Pamukkale’nin, Hierapolis Antik Kenti’nin ve müzelerin ziyaret edildiği kültür gezisine 18 okuldan 2 bin  öğrenci katıldı. Uzman rehberler ve arkeologlar eşliğinde Denizli’nin tarihinin yerinde öğrenildiği projenin ikinci dönemi nisan ayında başlayacak. Proje kapsamında toplam 5 bin öğrenci Laodikya’yı ve Pamukkale’yi gezmiş olacak.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Gerçekleştirmiş olduğumuz projemizle 10.sınıf öğrencilerimizi Laodikya ve Pamukkale ile buluşturuyoruz. Çocuklarımızın, Denizli’nin hatta dünyanın en önemli tarihi yerlerini görmelerinin kendilerine büyük bir katkı sağlayacağını düşünerek böyle bir proje gerçekleştirdik. İlk etabımızda 18 okulumuzda eğitim gören iki bin öğrencimize, Laodikya ile Pamukkale’yi tanıma ve öğrenme imkânı sağladık. Projemizin ikinci etabı Nisan ayında başlayacak. Bu geziye katılan öğrencilerimize, öğretmenlerimize, bilgileri ve anlattıkları ile öğrencilerimize katkı sağlayan Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek’e ve rehberlerimize çok teşekkür ediyorum. Kültür ve eğitim alanındaki faaliyetlerimiz devam edecek” dedi.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi