CHP Genel Başkan Yardımcısı Karaca, vekillerden bütçeye “Hayır” oyu vermelerini istedi

TBMM’de grubu adına söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 2019 bütçesinin yandaşlara ve sarayın şatafatı için hazırlandığını ileri sürerek milletvekillerine, “Vicdanınızın sesini dinleyin ve hayır oyu verin” çağrısında bulundu.  

21-12-2018 11:36:55

 TBMM Genel Kurulu’nda süren bütçe görüşmelerinde grubu adına söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 2019 bütçesinin yandaş ve sarayın şatafatı için ayrılan bütçe olduğunu ileri sürerek, “ 20 milyondan fazla açlık sınırının altında yaşayan vatandaşımız var iken yandaşlara, sarayın şatafatı için ayrılan bu bütçe vicdanlarımızı sızlatıyor” dedi. 

2.Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün  40 para hikayesini anlatarak konuşmasına başlayan Karaca, milletvekillerine seslendi. Karaca, “Vatandaş borç batağına saplanmış, analar, babalar, eşler, çocuklar ödeyemediği borçlar için eden yakınları için ağıt yakarken, kendileri zevk ve sefa içinde yüzen saray ve yandaşı var.  Millet adına o 40 paranın hesabını tutmakla görevli denetleme görevli Sayıştay var. Sayıştay raporunda belediyelerin yolsuzlukları var. O raporu okumadıysanız okuyun.  Gençlerin öğrenim kredilerine yüzde 4 zam yapıldı. Sarayın maaşına yüzde 26, vicdanınız sızlıyor mu? 20 milyondan fazla açlık sınırının altında yaşayan vatandaşlarımız var iken yandaşlara sarayın şatafatı için ayrılan bu bütçe bizlerin vicdanını sızlatıyor. Tüm yetkilerinizi saraya devrettiniz ama diyorum ki vicdanlarınızı saraya rehin vermeyiniz” diye konuştu.

“Hayır oyu verin”

Eşitsizliği ortadan kaldıran bir bütçe yerine eşitsizliği derinleştiren bir bütçe ile karşı karşıya olduklarını vurgulayan Karaca,  “ Emeklilere, işsizlere, kadınlara çocuklara doğaya bütçe çok zor değil. İstersek bunu birlikte başarabiliriz. Milletvekili gelin bu bütçede olmayanı olduralım. Faize, yandaşa saraya aktarılan kaynağı emekliye, işçiye, çiftçiye yıllardır hak mücadelesi veren emeklilikte yaşa takılanlarla birlikte paylaşalım. Vicdanınızın sesine kulak verin. O elleri milletimiz için ve size oy veren bu milletin refahı huzuru için kaldırın. Bu bütçeyi millet için hayır oyu kullanın” çağrısında bulundu.

Milletvekili unvanını silin

Konuşmasında AK Parti ve MHP’li vekillere de seslenen Karaca, “Evet sizler milletvekili seçilinceye kadar sarayın milletvekili adaylarısınız.  Ama seçildikten sonra 81 milyonun vekilisiniz.   Eğer hayır oyu kullanamayacaksanız buna cesaret edemeyeceksiniz, o kartvizitlerinizdeki milletvekili unvanını silin. Saray vekili olarak kartvizitlerinizi bastırın. Biz alınan her kararda, harcanacak her kuruşta yapılacak her yatırımda içinde yaşadığınız doğanın bir parçası olduğundan hareketle adaletli bütçe, hepimiz için bütçe istiyoruz. Saray için değil halk için bütçe diyoruz. Eğer adalet istiyorsanız zenginlerin sözlerine değil fakirlerin gözlerine bakın diyorum” diye konuştu. 

Haber Merkezi 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi