8 Ağustos 2022 Pazartesi

CHP, Zübeyde Hanım’ı unutmadı

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım'ın, vefatının 98. yılı nedeniyle yaptığı açıklamada "Cumhuriyetimizin Kurucusu ve ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü dünyaya getiren Zübeyde Hanım’ı ölüm yıldönümünde özlem ve şükranla anıyoruz" dedi.

14-01-2021 11:34:56

Zübeyde Hanımın yaşamı boyunca Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında O'na destek olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, “Bugün Büyük Önde Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanımın vefatının 98. yıldönümü. Atatürk gibi bir dehayı dünyaya getirdiği için Zübeyde Hanıma minnettarız. Atatürk gibi bir dehayı dünyaya getirdiği için Zübeyde Hanıma minnettarız. Bizler Zübeyde Hanımın evladına, Ulu Önder Atatürk’e çok şey borçluyuz.  Zübeyde Hanım zekası, fazileti ile oğlunun kuracağı Türkiye Cumhuriyeti’nin ilkelerine her zaman inanmıştır. Her zaman her şartta, tüm zorluklara rağmen iyi bir evlat yetiştirebilmek için çabalamış, evlat hasretiyle yanıp tutuştuğu günlerde bile  oğlunun yanında olmuş örnek bir annedir" dedi.
 Cumhuriyetin temel kazanımları yok edilmeye çalışıldığı, kadınların neredeyse yok sayıldığı bir dönemde Zübeyde Hanımı onun hayatını ve yaşadığı zorlukları hatırlamak, günümüzde Türk Kadınları için çok güzel bir örektir. Cumhuriyetimizin Kurucusu ve ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü dünyaya getiren Zübeyde Hanım’ı ölüm yıldönümünde özlem ve şükranla anıyoruz” ifadelerini kullandı.  Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi