30 Temmuz 2022 Cumartesi

Denizli Bursa’ya rakip olacak

Denizli Büyükşehir Belediyesinin kırsal kalkınmaya destek vermek amacıyla ortağı olduğu Alandız Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, günlük 1200 kilogram üretim kapasitesine ulaştı.

22-02-2020 13:29:19

Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra eğitim, spor, sağlık, turizm ve tarım alanlarında yaptığı yatırımlarla kentin sosyo-ekonomik yapısına büyük katkı sağlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmaya verdiği destekle de dikkat çekiyor. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesinin ortağı olduğu Buldan ilçesindeki Alandız Tarımsal Kalkınma Kooperatifi seri kestane şekeri ve çikolatalı kestane üretiminde büyük başarı yakaladı. Günlük 1 ton 200 kilogram kestane işleme kapasitesine ulaşan tesis, kestane şekeri ve çikolatalı kestane üretimi yaparken, çalışanlarıyla bölge istihdamına da katkı sağlıyor. 

Organik kestane, katkısız üretim

Lezzetiyle ünlü Alandız kestanesini işleyerek tadına doyulmaz ürünler ortaya koyan tesisin Denizli'yi kestane şekerinde de marka yapacağı belirtilirken, yetiştirdiği kestaneleri aracılara ucuza satmaktan kurtulan çiftçiler ise yetiştirdikleri ürünlere katma değer sağlamanın mutluluğunu yaşıyor. Bin metre rakımda tamamen organik olarak yetiştirilen Alandız Kestanesi hiçbir katkı maddesi kullanılmadan katma değeri yüksek ürünlere dönüşüyor.

"Kendi ürünümüzü, kendimiz işliyoruz"

Alandız Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Remzi Salman, geçmişte ürettikleri ürünleri aracılara değerinden ucuza sattıklarını belirterek, tesis ile kestanenin değerine sahip çıkıldığını belirtti. Salman, “Daha önce ürünlerimizi dışarıdan gelen alıcılara satıyorduk. Haliyle bazen kandırılıyorduk, bazen de ürünlerimizin parasını alamıyorduk.

2018 yılı itibari ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan’ın katkılarıyla burayı kestane şekeri fabrikasına çevirdik. Bu tesisin olması bizim için daha ekonomik oldu. Burada kendi ürünümüzü, kendimiz işliyoruz. Burada kestaneyi şeker yapıp paketleyip katma değerini yükselterek değerinde satıyoruz” diye konuştu.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi