27 Temmuz 2022 Çarşamba

Denizli’de vatandaşlar mantar toplamaya başladı

Denizli’de vatandaşlar ormanlık alanlarda çeşitli türler de mantar toplamaya başladı. Mantar türü olan yöresel adı ile Çıntar olarak bilinen mantarın kilosu 20 TL’den satılmaya başladı. Vatandaşlar toplarken adeta zevk alıyor, bazıları ise yemek için can atıyor.

06-11-2020 12:54:54
Denizli kent merkezinde ve ilçelerinde vatandaşlar ormanlık alanlarda çeşitli türlerde mantar toplamaya başladı. Her yıl Ekim ayının sonları ile Kasım ayı başlangıcında mantar sezonunu açarak toplamaya başlıyorlar. Özellikle Sonbahar mevsiminin başlaması ile birlikte yöresel olarak adlandırılan Çıntar adlı mantar toplamaya başlıyorlar. Dağlık alanlarda ve yeşilliğin bol olduğu ormanlık arazilerde kendi kendine yetişen Çıntar mantarı bu senede yoğun ilgi görmeye başladı. Vatandaşlar, mantar toplamak için ilçelere giderek çam ağaçlarının yakınlarına ararken gününü arazide geçiriyorlar. Genellikle mantarları yemek için toplayan vatandaşların bazıları durumu fırsata çevirerek semt pazarlarında kilosunu 20 TL’den satıyor.
Öte yandan, Çıntar mantarını toplamak için vatandaşlar Çal, Baklan, Bekilli ve Çameli ilçelerine gidiyor. Genellikle ilçe pazarlarında sık sık rastlanan Çıntar mantarının et tadında olduğu ve çeşitli türlerde yemeklerinin yapıldığı belirtildi. İHA
YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi