4 Ağustos 2022 Perşembe

Denizli’nin gurur günü

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 89. yıldönümü anıldı.

05-02-2020 19:39:44

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 89. yıl dönümü dolayısıyla 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda anma töreni düzenlendi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene Denizli Valisi Hasan Karahan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Bilal Öztürk, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kamu kurumları ile Denizli Büyükşehir Belediyesi yönetim ve çalışanları, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Osman Zolan, törende yaptığı konuşmada, "89 yıl önce Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşı'nın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Denizlimize teşrif etmiş, onurlandırmış ve gururlandırmıştır. Bu ziyaret Denizlimiz için çok önemlidir. Her 4 Şubat’ta bu onuru ve güzelliği yaşıyoruz" dedi.

"Denizli Atatürkümüzün yanında  yer almıştır"

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehirleri ziyaretleri esnasında hedefler koyduğuna dikkati çeken Başkan Osman Zolan, "Kurtuluş Savaşı'ndan sonra verilen çok önemli bir mücadele var. Cumhuriyetimizin kurucusu şehir şehir dolaşarak hedefler koyuyor. Denizlimiz o gün köy görünümlü olan bir şehir. Şehrimiz muasır medeniyet seviyesi üzerine çıkmayla ilgili konulan hedefleri üzerine alıyor. Denizlililer Kurtuluş Savaşı’nda nasıl düşman işgalini engelleyip en üst seviyede mücadele verdiyse, Cumhuriyetimizin kuruluşunda yapılan çalışmalara da en üst seviyede destek ve güç vermiş, Atatürkümüzün yanında yer almıştır. Denizlimiz Kurtuluş Savaşı sonrasında gösterilen muasır medeniyet hedefine her geçen gün koşmuş ve o hedefe kilitlenmiştir" dedi.  

Öğrencilere ödül

Konuşmanın ardından öğrenciler günün anlam ve önemi ile ilgili şiir okudu. Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı. Günün önemi dolayısıyla gerçekleştirilen Atatürk Halk Koşusu ile Atatürk ve Denizli konulu resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. 

Atatürk'ün Denizli'ye gelişi anılıyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 89. yıl dönümü dolayısıyla 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda düzenlenen anma töreninin ardından Atatürk'ün Denizli Ziyareti konulu serginin açılışı yapıldı. Serginin açılış kurdelesini kesen Denizli Büyükşehir Başkanı Osman Zolan ve beraberindekiler tarihi fotoğrafları ilgiyle inceledi. TCDD arşivinde bulunan Atatürk fotoğrafları ile Atatürk'ün Denizli ziyareti sırasında çekilen fotoğrafları ve yağlı boya resimlerinin yer aldığı, toplam 65 eserin bulunduğu sergi 7 Şubat Cuma gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Atatürk'ün Denizli Ziyareti  konulu konferans

Öte yandan Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda 4 Şubat 1931 Atatürk'ün Denizli Ziyareti konulu bir konferans düzenlendi. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Öğretim Görevlisi Cengiz Akseki, 89 yıl önce Atatürk'ün Ege illerine gerçekleştirdiği ziyareti anlatırken, Büyük Önder'in tarihi Denizli gezisini detayları ile paylaştı. Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi