28 Temmuz 2022 Perşembe

Denizli’ye yakışmıyor

Denizli ve Ege Bölgesi’nin en büyük Camisi olan Ulu Cami, harap görüntüsü ile dikkat çekiyor. 2004 yılında Mühendis Hilmi Yağcıoğlu tarafından yapılan caminin durumu, Denizlilerin ve cami cemaatinin içini acıtıyor.

25-08-2017 18:56:28

Denizli Belediye Eski Başkanı Ali Aygören döneminde yıkılan ve bir dönem Denizli’nin gündemini uzun süre meşgul eden Ulu Cami’nin yerine aynı isimle yapılan camiinin son hali, Denizli’ye yakışmıyor.Yapıldığı dönem 2004 yılında halıların yerleştirildiği, aradan geçen 13 yıl içinde bir daha da değişmediği öğrenilen halıların durumu görenlerin içini acıtıyor.

KAPILAR DA İÇLER ACISI

Denizli’nin vizyon camilerinden biri olarak gösterilen ulu Cami’nin giriş kapılarının bakımsızlık nedeniyle harap hali dikkatlerden kaçmazken,  4 giriş kapısından oluşan Ulucami’nin diğer üç kapısının ise hala yapılmamış olması ise ayrı bir handikap. 

TURİSTLER GELİYOR

Denizli Santral Garajına yakın olması hasebiyle yerli ve yabancı turistlerin de uğrak yerlerinden biri olan Ulu Cami’de fotoğraf çektiren turistlerin, bu manzara ile karşılaşması cami cemaatini üzüyor.  Ayrıca abdest alınan şadırvanın zaman içinde yıpranması ve hiçbir bakımdan geçmemiş olması da görenleri kaygılandırıyor. Öte yandan Ulu Cami’nin isminin görüldüğü tabelanın da küçük olması, Denizlililerin dikkatinden kaçmıyor.

BAYANLARIN ABDEST ALACAK YERİ YOK

Ulu Cami ile ilgili konuştuğumuz cami cemaatinin şikayetleri bununla da sınırlı değil. Diğer önemli bir konu ise normal namaz vakitlerinde 2 bin 300 kişi, Cuma namazlarında da avlusu ile birlikte yaklaşık 4 bin 500 cemaat kapasiteli ulu Cami’ye ibadetlerini yapmak amacıyla gelen bayanların abdest alacak yer bulunmaması. Cemaatin ortak görüşü ise, dış görünüş anlamında ihtişamlı, ancak içe girildiğinde ise farklı bir manzara ile karşılaşılan caminin bir an önce Denizli’ye yakışır duruma getirilmesi isteniyor.

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi