DEV HAMLE BAŞLADI

13-06-2017 11:16:57

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezinde 3 ayrı etapta hayata geçirdiği alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, dev üst yapı hamlesi başladı. 7 ayrı etapta gerçekleştirilecek olan üst yapı çalışmalarında ilk kazma Ulus Caddesi’ne vuruldu. Çalışmaları yerinde inceleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın, Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Nuriye Çevni ve üst yapı çalışmalarından sorumlu personel eşlik etti. 

“10 MAHALLEMİZDE ALT YAPI ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLADIK”

Yapılan çalışmalar hakkında basın mensuplarını bilgilendiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizli’de 50-60 yıl önce yapılmış olan bir alt yapı vardı. Küflenmiş su boruları vardı, tıkanmak üzere olan ve dağılmak üzere olan bir kanalizasyon sistemi vardı. Onları da baştan aşağıya yeniledik. Yağmur suyu hattı olmayan yerlere de baştan aşağı yağmursuyu hattı döşedik. Bu iş meşakkatli bir işti, zor bir işti. Alt yapı demek; toz demek, çamur demek ve büyük maliyetler demek. Şehrimizin birçok mahallesinde bu işlere giriştik. Alt yapı çalışmalarına girdiğimiz mahallelerde çalışmalarımızı tamamladık. Bu çalışmalar esnasında yollarımızda olağanüstü bozulmalar oldu. Biz geçici asfalt ve yamalarla toz ve çamur sorunlarının önüne geçtik” dedi. 

“ŞİMDİ ÜST YAPI ZAMANI”

Alt yapı çalışmalarını tamamladıklarını belirterek sırada üst yapı çalışmaları var diyen Başkan Osman Zolan, “Şimdi üst yapıyı yapma zamanı. Söz verdiğimiz gibi alt yapısı biten mahallelerde yollarımızı üst seviye bir standarda kavuşturacağız. Eskisinden hiçbir şey kalmayacak. Baştan aşağıya kaldırımları, yolları kazacağız. Toprağın üzerinde eski olan hiçbir şey kalmayacak. Her şeyi yeniden ve sıfırdan yapacağız. Yollarımızda çökmelerin olmaması ve uzun süre dayanması için zemine beton atarak üstüne asfalt dökeceğiz. Yapımlar aşamasında en üst teknolojiyi kullanacağız. Yollarımızla birlikte kaldırımlarımızı da yenileyeceğiz. Cadde ve bulvarlarda yine yöremizin taşı olan traverten taşımızı ve andezit taşını karma bir şekilde kullanacağız” dedi. 

“BU BÖLGEDE BİR DAHA ALT YAPIYA GİRİLMEYECEK”

Yapılan üst yapı çalışmalarının daha uzun soluklu olabilmesi için bütün alt yapı çalışmalarının tamamladığını söyleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Bugün Ulus Caddesi’nden bu işi başlattık. Ulus Caddesi şehir trafiğinin yükünü alan, bölgeler arası bağlantı noktası olan bir caddemiz. Üst yapı çalışmalarına buradan başladık ve en kısa zamanda da bitirmeyi arzu ediyoruz. Burada Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak sadece biz çalışmıyoruz. Burada AYDEM’de elektrik hatlarını yerin altına alacak. Artık bu cadde üzerinde sallanan teller ve beton direkler görmeyeceksiniz. Bunun yanında doğalgaz ve Türksat alt yapı çalışmalarını tamamlayacak. Burada diğer kurumlarla birlikte topyekun bir çalışma gerçekleştireceğiz. Biz diğer kuruluşlarla bir yıldır burada yapılması gereken alt yapı çalışmalarının tamamlanması için görüşüyoruz. Çünkü buralarda üstyapı çalışması sona erdiğinde hiçbir kurumun buralarda kazı yapmasını istemiyoruz ve izin de vermeyeceğiz. Baştan aşağıya yenileyeceğimiz bu yollarımızın vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Vatandaşlarımıza göstermiş oldukları sabırdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

“ŞEHRİN GELECEĞİ BİZİM GELECEĞİMİZDEN DAHA ÖNEMLİ”

Göz boyamak yerine sorunların köküne inerek temelden başladıklarını belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan şöyle konuştu: “Biz de zor bir işe girdik. Vatandaşlarımıza güvenerek bu alt yapı ve üst yapı çalışmalarına başladık. Günlük işlerin peşinde koşmadık, boyayla kınayla uğraşmadık sorunların köküne indik. Biz işi çözeceksek temelden çözeceğiz dedik. Zor bir iş olduğunu bildiğimiz halde, sıkıntı yaşayacağımızı bildiğimiz halde, çok fazla paranın harcanacağını bildiğimiz halde bu işe girdik. Vatandaşlarımız destek oldu, sabretti ve alt yapının tamamlanmasının ardından üst yapı çalışmalarına başladık. Üst yapı da bittiğinde Denizli örnek şehir olacak. Üst yapı çalışmaları sırasında yollar yine kapanacak, yollar kazılacak ama bu artık güzelleştirmek için olacak. Ben vatandaşlarımızdan biraz daha sabır istiyorum. 3-5 ay gibi bir sürede de çalışmaların bittiğini ve Denizli’nin güzelleştiğini hep birlikte göreceğiz. Biz kendi geleceğimizden ziyade şehrin geleceğini düşünüyoruz. Denizli’nin daha iyi olması için gayret gösteriyoruz.”    

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi