30 Temmuz 2022 Cumartesi

Dev projede sona yaklaşıldı

Pamukkale Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olacak projesi olan Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nde sona yaklaşıldı.

14-09-2017 19:45:46

Arsası Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği binası ise 18 milyon liralık yatırımla Pamukkale Belediyesi tarafından yapılan Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi tamamlandıktan sonra Sağlık Bakanlığı’na devredilecek. Bu işbirliği ile Türkiye’de ilk olan dev sağlık yatırımının inşaatında Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı ve Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk birlikte incelemelerde bulundular.

“HASTANEDEN TEK FARKI YATAK OLMAMASI”
İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, sadece Pamukkale için değil Denizli İli için önemli bir yatırım olan Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi gelinen noktanın sevindirici olduğunu belirterek, büyük yatırımın fikir aşamasından bu noktaya kadar gelme sürecine kadar emeği geçen herkese teşekkür etti.  Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk, başta semt polikliniği düşüncesi ile başlayan ama sonrasında dev bir sağlık kompleksi projesine dönüşen Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nin Denizli için çok önemli yatırımlardan biri olduğunu belirtti.

“HEDEF 2018 YILININ BAŞI”
Yeni kurulan bir belediye olarak amaçlarının kalıcı eserler bırakarak, halk tarafından kendilerine verilen görevi en iyi şekilde yerine getirme gayreti içinde olduklarını ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 12 Kasım 2016 tarihinde temeli atıldığını ve gelinen noktada yüzde yüz inşaatının bittiğini, elektrik tesisatında yüzde elli, mekanik imalatın yüzde yetmişin tamamlandığını ifade etti.  Başkan Gürlesin, “Dokuzkavaklar Sağlık kompleksimizin genel anlamda yüzde yetmişi bitmiş durumdadır. Amacımız yılbaşında testlere başlayarak,  2018’in ilk aylarında da hizmete almak. Kompleksimiz, aynı günde 20 poliklinikte, aynı anda 2 bin kişinin hizmet alacağı büyük bir yatırımdır. Bir anlamda mini bir devlet hastanesidir. Sağlık kompleksimiz sadece semtimize değil il geneline hitap edecektir. Devlet hastanemizin 3/1 yükünü hafifleteceğini düşünüyoruz. Bu anlamda sadece bu bölgede yaşayan yaklaşık 200 bin civarında vatandaşımız bulunuyor. Diğer yakın ilçelerimizle beraber 300 bin civarında vatandaşımıza hizmet edecek olan büyük bir yatırımdır” dedi.

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK”
Toplam maliyeti 30 milyonluk bir yatırım olan Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nin 18 milyonluk kısmının Pamukkale Belediyesi’ne ait olduğunu belirten Başkan Gürlesin, inşaat ilerledikçe maliyetin yaklaşık 19 milyona çıktığını söyledi. Yılda yaklaşık 600 ila 700 bin insanın sağlığına kavuşmasına vesile olacak Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nin Türkiye’ye örnek bir proje olduğunun altını çizdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi