DiMSiAD’dan ekonomik doğal gaz kullanım tüyoları

DİMSİAD Yönetim Kurulu ikinci başkanı Vargel Mühendislik Genel Müdürü Durmuş Vargel, 21 yıllık birikim ve tecrübesiyle doğal gaz kullanım konusunda neler yapılması gerektiğini ve kombilerin bakımı ve evi havalandırma konusunda bilgiler verdi.

23-12-2020 11:03:06

DİMSİAD Yönetim Kurulu ikinci  başkanı Vargel Mühendislik Genel Müdürü Durmuş Vargel, 21 yıllık birikim ve tecrübesiyle  doğal gaz kullanımı hakkında uygun kullanım tüyoları verdi. 
Öncelikle kombileri yetkili servislere bakımının yaptırmanın önemli olduğunu vurgulayan Durmuş Vargel, “Tesisatın verimli çalışıp, radyatörlerin veya yerden ısıtmanın daha verimli ekonomik ısıtabilmesi için, tesisatın içerisinde oluşan bakterilerin temizlenmesi ve filtreyi tıkamaması için tesisat temizliği yaptırmanızı öneriyorum” diye konuştu. 
“Oda sıcaklığı 22 derece olmalıdır”
Uygun oda sıcaklığı ortalaması 22 derece olmasının da altını çizen Durmuş Vargel,  “22 dereceden fazla ısı, vücut için ihtiyaç duyulmaz. Her bir derece fazla ısı faturaya yüzde 5 artış sağlayacaktır. Bu nedenle oda termostatı kullanarak oda sıcaklığını 22 derece  tutmasını öneririm. Oda termostat kullanımı gece 19 derece, gündüz 20-22 derece arası olmalıdır. Akşam evde otururken ise 22 derecede tutulması faturada yüzde 40’a kadar tasarruf sağlar” dedi. 
“Evin havalandırılması çok önemli”
Pandemi sürecinde evin havalandırmasının çok önemli olduğunu söyleyen Vargel Mühendislik Genel Müdürü Durmuş Vargel, “Tabii evi havalandırırken ciddi bir ısı kaybı oluşacaktır, bu da doğal olarak faturaya yansıyacaktır. Doğru havalandırma yöntemi günün en sıcak saatlerinde oturulan alanın camı 10 dakika açılarak havalandırma yapılması uygun olur. Bu süreçte iç ortam sıcaklığından fazla ısı kaybı olmadan havalandırmış oluruz. Günümüzde kombilerin geneli yoğuşmalı kombi yoğuşmalı kombilerde 55 derecenin üzerinde kullanımlarda cihaz yoğuşma özelliğinden çıkar ve normal yoğuşmasız kombi gibi çalışır. Bu nedenle mümkün olduğu kadar kombilerin derecelerini 55 dereceden yüksek kullanmamanızı öneriyorum” diye ifade etti. 
Son olarak mutfaklarda açılan cam menfezleri ortam içerisinde gaz birikmemesinin de önemli olmasından söz eden Durmuş Vargel, “Lütfen mutfak menfezlerinin açık kalmasına özen gösterip, önem vermelisiniz. Mutfak menfezlere asla kapalı olmamalıdır. Bulunduğunuz ortamda gaz kokusu hissettiğiniz anda lütfen 187’yi arayarak bildirmeniz gerekmektedir” dedi. 
Filiz YIĞNAK

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi