8 Ağustos 2022 Pazartesi

Engelli dostu belediye

Pamukkale Belediyesi hizmet binalarına gelen görme engelli vatandaşlara yönelik kolaylık olması açısından bir projeyi daha hayata geçirdi. Hizmet binalarına, Başkan Gürlesin’in talimatıyla görme engelliler için kabartmalı kaldırım taşları yapıldı. 

17-01-2018 18:23:52

Pamukkale Belediyesi, engellilere yönelik yaptığı projelerine yeni yılda da devam ediyor. İlçede her kesime hitap eden projelere ara vermeksizin 2018 yılında da devam edeceğini belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, yeni yılın ilk engellilere yönelik icraatını gerçekleştirdi. Hizmet binalarına görme engelliler için yapılan kabartmalı kaldırım taşları, engelliler tarafından kullanılmaya başlandı.

TÜM HİZMET BİNALARINA GÖRME ENGELLİ YOLU
Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Belediyesi hizmet binalarına gelen görme engelli vatandaşlara yönelik kolaylık olması açısından bir projeyi daha hayata geçirdi. Yerel yönetim olarak görevlerinin, vatandaşların hizmet alırken işlemlerini kolaylıkla ve kısa sürede yapabilmelerini sağlamak olduğunu kaydeden Başkan Gürlesin, “Göreve geldiğimiz yıldan beri de, geniş bir alana hizmet vermemizden dolayı, vatandaşlarımızın bizlere daha rahat ulaşabilmeleri için merkezi noktalarda ek hizmet binalarımızı hizmete sokmuştuk. Ek hizmet binalarımızda tüm vatandaşlarımıza aynı hizmeti daha kaliteli ve ivedilikle nasıl verebiliriz sorusunu her an kendimize sorarak yenilikler yapmaya devam ediyoruz. Bununla birlikte, en yeni projemiz olarak görme engelli vatandaşlarımız için tüm hizmet binalarımızda görme engelli vatandaşlarımızın daha rahat ve güven içinde işlemlerini yapabilmeleri için kabartmalı sarı şeritler yaptık. Amacımız, hem görme engelli vatandaşlarımızın belediyemizde ki işlemlerini rahatlıkla yapabilmeleri, hem de belediyemizde çalışan görme engelli personellerimizin daha kolay bir şekilde günlük çalışma saatlerini değerlendirmeleri” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİLER
Pamukkale Belediyesi’nde görevli görme engelli Serkan Çerçi ve Mehmet Çelik, Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in belediye hizmet binalarındaki sarı çizgi uygulaması için teşekkür ettiler. Serkan Çerçi, “Pamukkale Belediyemiz kurulduğu günden bu yana engelliler için çok güzel çalışmalar yapıyor. Ortopedik engelliler için tekerlekli sandalye, hastalar için yatak, görme engelliler için saat ve baston gibi bir çok ekipman desteği sağlıyor. Başkanımızın talimatıyla yapılan belediye içindeki bu sarı çizgiler,  yürümemizi kolaylaştırıyor. Bir yere çarpma ya da düşme olasılığımız ortadan kalkıyor. Ulaşabileceğimiz yere daha rahat ulaşıyoruz” dedi. Mehmet Çelik ise  “sarı çizgiler bize yön tayin ediyor” diyerek, “Önceden duvarlara tutunarak yürüyorduk. Şu anda yönümüzü kolaylıkla bulabiliyoruz. Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Pamukkale Belediyesi biz engellilere zaten çok sahip çıkıyor. Tüm engellilere destek sağlıyor. Başkanımıza biz engellilere unutmadığı için içtenlikle teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi