Gençler Ata’yla buluştu

Merkezefendi Belediyesi’nin 11.sınıf öğrencilerini Ankara’ya gönderdiği ‘Merkezefendili Gençler Atasıyla Buluşuyor’ projesinin ilk dönemi sona erdi. İlk dönemde 2 bin 340 öğrenci ve görevli 113 öğretmen Anıtkabir’i  ziyaret etti. 

29-11-2019 18:37:21

Proje kapsamında 28 okuldan 2 bin 340 öğrenci 113 öğretmen eşliğinde  Anıtkabir’i, 1.ve 2. Meclis’i, Ankara Üniversitesi’ni, MTA Tabiat ve Enerji Parkı Müzelerini ziyaret ettikten sonra Avrupa’nın en büyük tema parklarından biri olan Ankapark’ta doyasıya vakit geçirdi.  Öğrenciler 18 kafile olarak Ankara’yı gezdi. İlk dönemi tamamlanan projenin ikinci döneminin nisan ayında başlayacağı belirtildi. 

Gençleri Ankara’da yalnız bırakmayan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan,  “11.sınıf öğrencilerimizi gerçekleştirmiş olduğumuz bu proje ile Atamızla buluşturuyoruz. Öğrencilerimizin, Anıtkabir’deki o manevi atmosferi yerinde yaşamalarını istedik. Projemizin ilk döneminde iki bin 340 öğrencimizi Ankara’ya götürdük. Bu ülkenin nasıl ve hangi şartlar altında kurulduğunu, o dönemde neler yaşandığını, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün nasıl bir yol izlediğini öğrenmeleri anlamında faydalı bir proje, bir gezi gerçekleştirdik. Katılım sağlayan öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve rehberlerimize çok teşekkür ediyorum. Gençlerimizi Atamızla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi