Hal Kavşağı'nda Denizli-İzmir yönü trafiğe açıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, ulaşım yatırımlarını birer birer hizmete açıyor. Üçgen Köprülü Kavşaklarının  ardından tamamlanma aşamasına getirilen Hal Köprülü Kavşağı da İzmir-Denizli yönüne trafiğe açıldı. Kavşağın trafiğe açılmasının sevincini vatandaşlarla birlikte yaşayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Denizli inşallah bu yatırımlarla trafik sorununu en eza indirecek" dedi.

01-02-2018 18:37:54

Denizli'nin ulaşım sorununu çözmek için köprülü kavşaklar, çevre yolları, alt ve üst geçitler, otoparklar gibi ulaşımda çığır açacak yatırımları hayata geçiren Denizli Büyükşehir Belediyesi, uygulamaya soktuğu projelerini birer birer hizmete açıyor. Bu kapsamda Denizli, İzmir yolu üzerindeki trafiğin kesintisiz ve güvenli bir şekilde sağlanması için başlatılan Hal Köprülü Kavşağı'nın İzmir-Denizli yönü trafiğe açıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan kavşağın trafiğe açılmasının sevincini vatandaşlarla birlikte yaşadı. Kavşaktan geçerken kendisini korna çalarak selamlayan sürücülere el sallayan Başkan Osman Zolan, burada yaptığı açıklamada, Denizli için yine güzel günlerden birini yaşadıklarını söyledi.

Trafik sorunu en eza inecek

Bir süre önce Üçgen Köprülü Kavşakları'nda İzmir-Antalya ve Ankara-Antalya yönünü trafiğe açıklarını, bu sabah itibariyle ise Hal Köprülü Kavşağını İzmir-Denizli istikametini hizmete aldıklarını ifade eden Başkan Zolan, "Artık araçlarımız şehrin içine fazla yoğunluk vermeden, Sanayi Bağlantı Köprüsü'nün de altından geçerek, kesintisiz bir şekilde Üçgen Köprülü Kavşakları'ndan Antalya Muğla istikametine transit geçiş yapabiliyor. 15-20 gün içinde Denizli-İzmir istikametini de trafiğe açacağız" dedi. Başkan Osman Zolan, "Denizli inşallah bu yatırımlarla trafik sorununu en eza indirecek. Amacımız gayemiz bu. Ben vatandaşlarımıza gösterdikleri sabır ve destekten dolayı teşekkür ediyorum. Artık bu eser 100 yıl burada kalacak" diye konuştu.

Vatandaşımız daha az bedel ödeyecek

Denizli'nin köklü sorunlarını çözmek için gayret içinde olduklarını vurgulan Başkan Zolan, kavşaklardaki trafik ışıkları bekleme sürelerinin de ortadan kalktığını işaret ederek, şöyle konuştu: "Üçgen'de 15-20 dakikaya varan beklemeler söz konusuydu. Araçların beklemesinde kullandığı yakıt bedeli, çevre kirliliği, zaman kaybı ve bunlara bağlı insanımızın strese girmesine neden olan  tüm etkenleri ortadan kaldırıyoruz inşallah. Zaman anlamında mükemmel bir kazanım olacak. Vatandaşımız yakıttan tasarruf edecek. Bu eserler vatandaşımızın cebine tekrar, yakıta daha az bedel ödeyerek girecek. Hava kirliliği ve stres de azalmış olacak. Denizlimize hayırlı uğurlu olsun, halkımız güle güle kazasız belasız kullansın inşallah. Allah'ım daha güzel işleri hep beraber yapmayı bize nasip etsin."

313 metre uzunluğunda

Denizli-İzmir karayolunda trafiğin kesintisiz ve güvenli bir şekilde akmasının amaçlandığı Halk Köprülü Kavşağı, Bozburun Köprülü Kavşağı ve Denizli’nin yeni çevre yolu olması planlanan 50 metre genişliğindeki yolun da bağlantı noktasını oluşturacak. Art germe tekniği ile inşa edilen köprü 3 gidiş, 3geliş olmak üzere toplam 6 şeritli olacak. Yaklaşık 30 metre genişlikte olacak köprünün, uzunluğu ise 313 metre. Denizli-İzmir karayolunda ışık bekleme sürelerini ortadan kaldıracak kavşak ile trafik güvenliği had safhaya çıkacak. 

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi