27 Temmuz 2022 Çarşamba

Karaca, ayçiçeği üreticilerinin sorunlarını TBMM’ye taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizlili ayçiçeği üreticisinin sorunlarını TBMM Genel Kurulu’na taşıdı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye seslenen Karaca, “Denizlili çiftçinin sesini duyun” çağrısında bulundu. 

10-01-2019 10:28:18

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizlili ayçiçeği üreticilerin sorunlarını gündeme getirdi.  Karaca, “Ülkemizin 157 bin ton çerezlik ay çekirdeği üretiminin 45,9 bin tonu Denizli’nin  özellikle Çal ve Çivril ilçelerinde üretiliyor. Denizli tek başına Türkiye ayçiçeği üretiminin yüzde 29’unu karşılıyor. Peki, ayçiçeği üreten, ülke ekonomisine katkı sağlayan Denizlili çiftçiler para kazanıyor mu? Hayır. ” dedi. 

Karaca, 2013 yılında 5,5 TL’ye satılan çekirdeğin kilogramının şu anda 4,5 TL’ye alındığını hatırlatarak, “ Geçen senenin satış fiyatı 6 lira. Bir çok çiftçimiz piyasadaki talep azlığı sebebiyle müşteri bulamaz halde. Denizli tek başına ayçiçeği üretiminin yüzde 29'unu karşılamaktayken, ülkemizde bu yıl 300 bin ton ayçiçeği ithalatına onay verildi. Üstelik gümrük vergisi dahi alınmayacak. Özellikle, özel şirketlere ithalat olanağı verildi” diyerek ayçiçeği ithalatına verilen onayı eleştirdi. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye seslenen Karaca,  “Önceki Tarım ve Orman Bakanı gibi eğer amacınız, yabancı ülke çiftçilerine desteğiniz için madalya almak ise lütfen Türk çiftçisinin sesini duyun. Ayçiçeği üreticilerimizin sesini duyun, buradan, TBMM’den, yüce Meclisten bizler size söz veriyoruz, o madalyayı Türk çiftçisine vereceğiniz destek için bizler size takacağız” çağrısında bulundu. 

Haber Merkezi 

 

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi