22 Ağustos 2022 Pazartesi

Karaca, iktidar için çalışmalarını sürdüreceklerine dikkat çekti

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli yerel basın temsilcileri ile kahvaltılı basın toplantısında biraraya geldi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muhammet Karaçay ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda; 3. Kez CHP Parti Meclisi üyeliğine seçilen ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak MYK’da yer alan Gülizar Biçer Karaca, 37. Olağan Kurultay’ın iktidar kurultayı olduğuna ve dayanışma içerisinde iktidar için çalışmalarını sürdüreceklerine dikkat çekti.

22-08-2020 13:08:07

Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde Türkiye’nin dört bir yanında verdiklerini, bu mücadeleyi büyütmeye gayret ettiklerini hatırlatan Biçer Karaca, ayrıştırma ve kutuplaştırmaya sürüklenen ülkemizde insan hakları alanında nasıl bir çalışma yürüteceklerini ve güncel gelişmelere dair görüşlerini şu sözlerle paylaştı:

“İnsan hakları ihlallerinin önlenmesi mücadelesini sürdüreceğiz”

“İnsan Hakları alanını; sadece hukuk ihlalleriyle sınırlandıramayız. İlaca erişemeyen yurttaşlarımızın sağlık hakkının mücadelesini vereceğiz. 5 milyon 88 bin 592 öğrenciden yalnızca 7 milyon 383 bin 213 öğrencinin EBA’ya girdiği bir ortamda eğitim hakkından yoksun kalan çocuklarımızın, gençlerimizin eğitim hakkının mücadelesini vereceğiz. Kalemiyle doğruları gerçekleri dile getiren tutuklu gazetecilerin, halkın haber alma hakkının mücadelesini vereceğiz. Anayasal çalışma hakkından mahrum kalan 10 milyonu aşkın gencimizin mücadelesini vereceğiz. Günde sadece 39 TL ile geçinmek zorunda bırakılan 3 milyonu aşkın emekçimizin, işten ayrılmak zorunda kalan kıdem tazminatı alamayan yurttaşlarımızın, çalışma hakkı ihlallerinin mücadelesini vereceğiz. Kadın cinayetlerine kurban edilen, şiddete maruz bırakılan kadınların, çalışmak zorunda bırakılan çocukların hak mücadelesini vereceğiz. Sosyal medyada düşüncesini açıkladığı için cezalandırılan, özgürce fikrini açıklamak isteyen yurttaşlarımızın düşünce özgürlüğünü savunacağız. Sokakta biraraya gelen, tepkilerini demokratik yollarla dile getiren yurttaşlarımızın toplantı ve gösteri yürüyüş hakkının, örgütlenme hakkı elinden alınan emekçilerimizin örgütlenme hakkının mücadelesini vereceğiz.”

“Hedef yüzde 1,5’lara düşen güveni yüzde 90’lara çıkarmak”

“Sosyal demokrat bir parti olma sorumluluğuyla; temel hak ve hürriyetlerimiz, anayasal haklarımız, yargı bağımsızlığı ve güçlendirilmiş parlamenter sistem için çalışacağız. Bir hukukçu bir kadın vekil olarak Meclise duyulan güvenin yüzde 1,5 lara düşmesinden büyük üzüntü duyuyorum. Bu güveni yüzde doksanlara çıkaran bir MYK üyesi olarak mücadele edeceğim. Çocuklarımıza yaşanacak Türkiye bırakma mücadelesinde başarı hikayemizi büyüteceğiz.”

“Ortak paydamız Cumhuriyetin demokrasiyle taçlandırılması”

“Cumhuriyetimizin demokrasiyle taçlandırılması hepimizin ortak paydası. Ne yediğimize giydiğimize neyi izleyeceğimize müdahalenin olmadığı, her şeyin tek adamın iki dudağı arasına sıkışmadığı, ekonomi mi rant mı insan sağlığı mı dendiğinde elbette ki insan, her şeyden önce Türkiye diyebildiğimiz bir paydada buluşacağız.

 “İstanbul Sözleşmesi yaşatır”

İstanbul sözleşmesi; 100 yılı aşkın süredir mücadele veren kadın hareketinin en büyük kazanımlarından biridir. Net şekilde savunulması gereken sözleşmedir… İmzacı devletlere yükümlülük yükleyen sözleşmedir… Sözleşmeden çekilmeyi bırakın etkin uygulanması gereken devletin önleyici, öntedbirliliği içeren düzenlemeleri yerine getirmesini, şiddeti önlemesini içeren sözleşmedir.

“Tek adamı demokratik yollarla saraydan indireceğiz

Umudunuzu kaybetmeyin: Ben Kurtuluş Mücadelesine, 1919 ruhuna, inanca kararlılığa inanıyorum. Halk tek adamın devrilebileceğini gördü, umutlarımızı körelten, ülkeyi yönetemeyen tek adamı demokratik yollarla oradan indireceğiz.

“Pandemide bedeli halka ödetiyorlar”

Pandemiyle mücadeleyi yeterli bulmak mümkün değil. Ekonomik buhrandan çıkışı vatandaşın bedel ödemesini isteyerek bir süreç yönetmeye kalkıştılar. İşyeri kapanan esnaflar, berberler, kuaförler, yurttaşlar günlük 39 TL ile yaşamak zorunda bırakıldı. 3 maskeyi dağıtmaktan aciz bir yönetim sergilendi. İyi ki CHP ve CHP’li belediyeler vardı. Çalışamayan, işsiz kalan yurttaşımızın taleplerini dillendireceğiz. İnsan sağlığı ve yaşamını Saray iktidarı yok saydı. Türkiye’yi yönetemedikleri gibi pandemiyi de yönetemediler. Biz CHP olarak mağdur tüm vatandaşlarımıza yardım eli uzatmaya çalışıyoruz.

“Paranızı boşa harcamayın”

Denizli’de yöre halkının fikri alınmadan, mülkiyet hakkına dahi saygı gösterilmeden, Enerji ve Çevre Bakanlığı birlikte arama sahaları belirliyor. Maden arama ruhsat ihalesi 31’inde yapılacak. Sizler aracılığıyla çağrı yapıyorum: İhaleye girecek firmalar bilsinler ki binlerce Denizlili hemşehrimiz o sahaya girmelerine izin vermeyecek. Tıpkı YeşilYolda, tıpkı Aydın Kızılcaköy’de olduğu gibi, tıpkı Kirazlıyayla’da olduğu gibi… Sahaya sokmayan kadınlarımızın mücadelesi gibi bizler de burada mücadeleyi vereceğiz. Aklınız varsa paranızı boşa harcamayın.

“Üreticisiz toplantı olmaz”

Çal üzüm üreticilerinin Çal’daki toplantıya davet edilmemesi kabul edilemezdir. Başkanların bu yıl maliyetin ne olduğuna dair fikirleri yok, bir dönüm bile bağları yok. Belediye Başkanının hak ve menfaatlerini koruması gerekenler; yönettiği ilçedeki üreticilerdir, vatandaşlardır. 

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi