Karasinekle ipli mücadele

Pamukkale Belediyesi, karasinekle mücadelede Türkiye’de ilk kez uygulanan “Yapışkan İp” uygulamasını başlattı.  Diğer canlılara zarar vermeyen yöntem, özellikle besihanelerde uygulanıyor.

12-07-2018 18:27:48

Pamukkale Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, hayvancılıkla uğraşan vatandaşların bulunduğu bölgelerde en büyük problemlerden biri olan  karasinekle mücadelede Türkiye’de bir ilki uygulamaya başladı.

Yapışkan ip çözüm oldu

Daha önce karasinekle mücadele için kullanılan kimyasal ilaçların bazı yan etkileri bulunuyordu. Pamukkale Belediyesi, bu yılın nisan ayından itibaren üzerine bir tür doğal yapıştırıcı olan iple  karasinekle mücadele önemli başarı elde ediyor. Uygulama  Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde bulunan 2 bin 700 besihaneyi tek tek dolaşarak ücretsiz olarak yapışkan ip uygulamasını hayata geçirdi. Bugüne kadar bir çok besihaneye ulaşarak yapışkan ip uygulaması yapıldı. Ekipler 10 günde bir tüm besihaneleri dolaşarak ipleri yenileniyor. Uygulama nisan ile ekim ayları arasında yapılıyor.

Gürlesin’e teşekkür ettiler

Pamukkale Belediyesi’nin uygulaması besicilik yapan vatandaşlardan tam not aldı. Akhan Mahallesinde besicilik yapan Ayşe Taşçı karasinekle mücadele konusunda bu çalışmanın başarılı olduğunu belirterek, “Karasinek bizim en büyük sorunlarımızdan biri. Bu konuda belediyemiz bizlere destek veriyor. Yapışkan ip ile bu konuda daha başarılı olunuyor. Bu uygulama nedeniyle Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ederim” dedi. Dudu Sert ise özellikle yaz aylarında karasinek konusunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade ederek, “Bizim her sıkıntımızda yanımızda olan Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ediyoruz. Özellikle karasinekle mücadele konusunda bizlerin yanında oldu. Son olarak yapışkan ip uygulamasından memnunum” dedi.

“ Her kesimin yanındayız”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise 68 mahalle ile en büyük ilçe olduklarını vurgulayarak, “İki sınır mahallemiz arasında 65 kilometre var. Bizim bölgemizde turizmde var, hayvancılıkta. Hayvancılık yapan vatandaşlarımızın besihanelerindeki en önemli sorunlardan biri de kara sinekti.  Daha önce bu konuda mücadele kimyasal ilaçlarla oluyordu. Ancak Nisan ayından beri Türkiye’de ilk kez yapışkan ip uygulaması başlattık. Ekiplerimiz ilçe genelindeki 2 bin 700 besihaneyi tek tek giderek bu uygulamayı yapıyor. Geri dönüşleri olumlu olan yapışkan ip uygulaması devam edecek” diye konuştu.
Haber Merkezi
   

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi