27 Temmuz 2022 Çarşamba

Kocatepe’ye Büyük Yürüyüş

Afyonkarahisar’da, Zafer Haftası ve Büyük Taarruzun 97’inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşların katılımıyla Kocatepe’ye Büyük Yürüyüş gerçekleştirildi. Merkezefendi Belediyesi de gaziler, muhtarlar ve vatandaşlarla yürüyüşe katıldı. 

27-08-2019 17:46:40

Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Yılmaz’ın da katıldığı gezide, gaziler, muhtarlar ve vatandaşlar Büyük Taarruz Şehitliği’ni ziyaret etti. Ardından Şuhut Stadyumu'ndaki resmi törenlere ve zafer kutlamalarına katıldı.  Merkezefendi kafilesi tören sonrasında, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve Türk ordusunun, Şuhut'tan Kocatepe'ye yaptığı yürüyüşün canlandırıldığı etkinliği katıldı. 

Büyük Yürüyüşün ardından Merkezefendi kafilesi  Denizli’ye hareket etti. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Büyük Taarruz zaferi zor şartlar altında elde edilen bir zaferdir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşüyle ve Türk ordusunun inancıyla kazanılmış bir zaferdir. Bu anlamda Kocatepe tarihimiz açısından önemli bir yerdir. Milli mücadele ruhunu Merkezefendi’de ve Denizli’de yaşatabilmek amacıyla bir etkinlik düzenledik. Gazilerimizi, muhtarlarımızı ve Merkezefendili hemşerilerimizi Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 'Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri' dediği Kocatepe ile buluşturduk. Merkezefendi Belediyesi olarak tarihi ve kültürel etkinliklerimize devam edeceğiz” dedi. Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi