Kurs ürünleri gelir sağlıyor

Pamukkale Belediyesi’nin engelli vatandaşlara yönelik projelerinden olan ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlenen el sanatları kursunda engelli vatandaşlar ürettikleri eserleri satarak gelir elde ediyor.

10-06-2019 14:03:18

Pamukkale Belediyesi’nin bedensel ve işitme engelli vatandaşlara yönelik Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa açtığı el sanatları kursunda çalışmalar sürüyor. Pamukkale Belediyesi’nin Atatürk Caddesi’ndeki ek hizmet binasında açılan kursa katılan kursiyerler, dekoratif şişe, ahşap boyama, çini tabak boyama, seramik, polyester boyama, keçe yapımı, takı tasarım, kokulu taş gibi ürünlerin yapımını öğreniyorlar. Kurslarda ortaya çıkan ürünler zaman zaman açılan sergilerde görücüye çıkarken elde edilen gelir engellilere kalıyor. 

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, kursun engelliler için önemini bildiklerini söyleyerek, “Engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak açılan bu kursta ortaya çıkan eserler gerçekten çok güzel. Bu da gösteriyor ki işitme ya da bedensel engelli olmak başarılı olmaya engel değil. Biz Pamukkale Belediyesi olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz”dedi. Kursa katılan kursiyerler Örki’ye yaptıkları eserlerden bazılarını hediye ettiler.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi