28 Temmuz 2022 Perşembe

Mahalle çeşmeleri yeniden akacak

Buldan Belediyesi, imkanları doğrultusunda hayırseverler tarafından yaptırılan çeşmeleri bakıma aldı. Vatandaşların katkılarıyla yapılan Başçeşme hayratı, yeniden akacak.

28-09-2020 12:43:30

Buldan-Süleymanlı yolu 3. Kilometresinde doğal su kaynağından beslenen Başçeşme hayratı, kuraklık ve bakımsızlık nedeniyle uzun zamandan beri susuzdu.   Çeşmeden yaklaşık 100 metre ilerde bulunan su kaynağında çalışma başlatan Buldan Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri,  kaybolan suya ulaştı.  Suyu taşıyan boruların da yenilendiğini belirten Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Buldanlı hemşerilerimiz, içme suyunu bu çeşmeden taşıyordu.  Ancak son zamanlarda suyu kaybolmuş, akmıyordu. Ekiplerimiz müdahale etti.su kaynağına ulaşıldı. Ayrıca su borularını da yeniledik.  Daha sağlıklı ve temiz suyu yalnızca hemşerilerimizin değil, doğa tutkunlarının da hizmetine sunduk” dedi. 

Doğa tutkunlarının da uğrak yeri olan Başçeşme,  GEKA’nın desteği ile Buldan Kaymakamlığınca belirlenen “Doğadan Tarihe Bisiklet ve Yürüyüş Rotası” güzergahında yer alıyor. 

 Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi