Merkezefendi’nin ustaları ödüllerini aldı

Merkezefendi Belediyesi tarafından düzenlenen ELO ve Minikler Satranç Yaz Kupası Turnuvası sona erdi. Yetişkin kategorisinde 64, minikler kategorisinde 160 sporcunun mücadele ettiği turnuvanın son gününde ödül töreni düzenlendi. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Bu sporu daha da geliştirmek istiyoruz. Çocuklarımızın robotik kodlama, resim, el becerilerini geliştireceği yeni atölyeler kurmak istiyoruz” dedi.

02-07-2019 12:03:49

Merkezefendi Belediyesi ELO ve Minikler Satranç Yaz Kupası Turnuvası düzenledi. Turnuvada dereceye giren sporcular için ödül töreni gerçekleştirildi. Denizli’nin satrançta Türkiye’de ilk 5’te yer aldığını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Merkezefendi Belediyesi olarak bir turnuva gerçekleştirdik. İlimiz genelinde 7 bine yakın satrançta sporcumuz bulunuyor. 2019 yılı itibarıyla da 19 kişiyi il temsilciliğimize gönderdik. Denizlimiz satrançta Türkiye genelinde ilk 5te yer alıyor. Merkezefendimizde de bu sporu daha da geliştirmek istiyoruz. Türkiye Satranç Federasyonu Denizli İl Temsilciliği ile yaptığımız bu etkinliğimiz gibi önümüzdeki süreçte nice etkinlikler yapılacak. Minikler klasmanında 160’a yakın minik sporcularımız yarıştı. Ben onlara ve ailelerine teşekkür ediyorum. Çocuklarınızı desteklediğiniz için sizleri kutluyorum. Her çocuğumuza çeşitli hediyelerimiz olacak. Turnuvanın En İyi Kadın Sporcularına ve dereceye giren sporculara ödüller vereceğiz” diye konuştu. 

Türkiye Satranç Federasyonu Denizli İl Temsilcisi Ayşegül Akdeniz ise, “Bundan sonra Belediye Başkanımız Şeniz Doğan ile birlikte projelerimiz, daha büyük organizasyonlarla devam edecek. Çok güzel bir turnuva başlamış oldu. Bundan sonra da devam edeceği inancıyla federasyonumuz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Satranç Yaz Kupası’nda açık kategoride Mert Ali Kayan birinci, Furkan Bakan ikinci ve Umut Can Çetinkaya üçüncü oldu. Gülin Dönmez ile Gözde Aleyna İlci ise En İyi Kadın Sporcu ödülünü aldı. Dereceye giren sporcuların ödüllerini Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Coşkun ve Türkiye Satranç Federasyonu Denizli İl Temsilcisi Ayşegül Akdeniz verdi. Başkan Doğan, turnuvada görev alan hakemlere de plaket verdi. Turnuvaya katılan tüm minik sporculara da madalya ve hediye çantası verildi. 

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi