27 Temmuz 2022 Çarşamba

Pamukkale Belediyesi; 21 Milyon TL’lik mini devlet hastanesini 16 ayda halkın hizmetine sunmaya hazır hale getirdi

Hayata geçirdiği projelerle ilklerin belediyesi olarak dikkat çeken Pamukkale Belediyesi, Dokuzkavaklar Semti’ndeki Sağlık Kompleksi’ni normal süresinden 3 ay önce bitirdi. 16 ayda tamamlanan projenin devir teslim töreninde konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Temel atma töreninde 2018 yılının ilk ayında bitirerek halkımızın hizmetine sunmayı hedef koymuştuk. Bu hedefimize ulaşmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

17-05-2018 16:43:13

Pamukkale Belediyesi’nin dev projelerinden olan ve Türkiye’de ilk defa bir ilçe belediyesi tarafından yapılan Dev Sağlık Kompleksi, normal süresinden üç ay erken bitti ve Sağlık Bakanlığı’na devri gerçekleştirildi. Vali Hasan Karahan eşliğinde, Belediye adına Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Sağlık Bakanlığı adına da Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk’ün imzaladığı protokolle Dokuzkavaklar Sağlık Merkezi’nin Sağlık Bakanlığı’na devri gerçekleştirildi. Denizli Valiliği’nde düzenlenen devir teslim protokol imza törenine Vali Hasan Karahan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk katıldı.

KARAHAN: “HASTANE ŞARTLARINDA BİR HİZMET MEKANI”

“İlimizin sağlık konusundaki yatırımları devam ediyor” diyen Vali Hasan Karahan,  “Bu konuda sağlık bakanlığımızın yatırımları hem belediyelerimizin bu konuda ciddi yatırımları ve destekleri var. Bu bağlamda Dokuzkavaklar Semt Polikliniği ama aslında hastane şartlarında hizmet mekânı. İnşaatını Pamukkale Belediyemiz üstlendi. 21 milyonu aşkın bir maliyeti oldu. Sağlık Bakanlığımızın da yaklaşık 10 milyonluk harcaması ile o bölgemiz için, o mahallelerimiz için ve ilimiz içinde büyük bir yatırım olacak. İnşallah 10 Haziran’da bir değişiklik olmazsa resmi açılışını da Sayın Bakanlarımızın katılımı ile hep birlikte yapacağız. Hayırlı olsun diyorum” dedi. 

GÜRLESİN: “PAMUKKALE BELEDİYESİ İLKLERİN BELEDİYESİ”

2016 yılının Ekim Ayı’nın başında temeli atılan Dokuzkavaklar Semti’ndeki Sağlık Merkezi’nde her şeyin bittiğini ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi ilklerin belediyesidir. Birçok alanda ilkler vardır ama bu konuda da Türkiye’de geniş kapsamlı olarak bir sağlık tesisinin yapılması ilk defa bir ilçe belediyesi olarak yaptık ve bunu da sağlık bakanlığına devrettik. Bu projemiz, Pamukkale Belediyesi’nin yapmış olduğu işlerin hepsinin disiplinli, planlı programlı yapıldığının bir ispatıdır. Şöyle ki biz göreve geldiğimizin ilk 30. ayında kazması vuruldu. Temel atma töreninde 2018’in ilk 3 ayında bitirerek halkımızın hizmetine sunmayı hedef koymuştuk. Normalinde müteahhitte tanınan süre 2018’in Mayıs Ayı’ydı. Ama bizim için burada bir gün bile çok değerliydi. Çünkü aynı anda 20 poliklinikte bir günde 2 bin kişi hizmet alacaktı. 10 gün önce açabilirsek, 20 bin insanın hayır duasını alacaktık. Bu anlamda biz temel atma töreninde verdiğimiz sözü yerine getirdik. 16 ayda tamamlanan büyük bir yatırım. Hamdolsun çok gururluyuz” dedi. Başkan Gürlesin, başta Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi olmak üzere, Ak Parti İl Başkanı’na, Sağlık Bakanı’na, İl Sağlık Müdürlüğü’ne ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederek, “Burası birlikte başarılamayacak hiçbir şeyin olmadığının bir işaretidir. Yeni kurulan bir belediye olmamıza rağmen, Pamukkale Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilki başarmasının yadsınamayacak bir konu olduğunu düşünüyorum. Yatırımımızın öncelikle Pamukkale ilçemize daha sonrada Denizli ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

ÖZTÜRK: “DENİZLİ DEVLET HASTANESİ’NİN KÜÇÜK BİR KOPYASI”

Dokuzkavaklar Sağlık Merkezi’nin Sağlık Bakanlığı’na devir teslim töreninde konuşan Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk ise 2015 yılından bu yana dahil olduğum bu projenin içinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Buradaki yapı yapılırken projesini çizdirme görevi bize verilmişti. İhtiyacımız neyse onu çizdirelim derken projeyi biraz büyüttük. Bu anlamda bize destek olan hiçbir isteğimizi kırmayan Belediye Başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum. Sayelerinde bu bina gerçekten de Denizli Devlet Hastanesi’nin küçük bir kopyası oldu” dedi. Dokuzkavaklar Sağlık Merkezi’nin üzerlerine düşen iç dizaynını da tamamlandıktan sonra, içeriye giren hastanın yatak hariç her türlü ihtiyacını burada görebileceğini söyleyen Öztürk, başta Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi olmak üzere, emeği geçen herkese çok teşekkür ederek, “Bu binada bölge halkına yakışır şekilde en iyi sağlık hizmeti vermek için elimizden geleni yapacağız. Bu bölgenin halkı hak ettiği en iyi en kaliteli sağlık hizmetini alacak” diye konuştu.

MİNİ BİR DEVLET HASTANESİ GİBİ

Denizli’nin il geneline hizmet verecek olan Dokuzkavaklar Sağlık Merkezi’nde Dahiliye, Genel Cerrahi, Çocuk, Kadın doğum, KBB,  Gastroenteroloji, Göğüs Hastalıkları, Nöroloji, Beyin Cerrahisi, Üroloji, Ortopedi, Enfeksiyon Hastalıkları, Kalp Damar Cerrahisi, Kardiyoloji, Psikiyatri, Cildiye, Fizik Tedavi, Nefroloji poliklinikleri yer alacak. Günde 2 bin poliklinik yapılması öngörülen kompleksin bölgedeki 350 bin vatandaşa hizmet vermesi planlanıyor. Son teknolojiye uygun modern mimari yapıyla yapılan binada sedye asansörleri ve yürüyen merdivenler var. 20 farklı poliklinik hizmetinin yanı sıra tam donanımlı Patoloji laboratuvarı, 400 metrekarelik Fizik Tedavi ünitesi ve fizik tedavi havuzu, 650 metrekarelik 30 cihaz kapasiteli diyaliz ünitesi, içinde kemik dansimetri, ultrason, röntgen, BT, MR bulunan kapsamlı görüntüleme hizmetleri, sterilizasyon ünitesi ve laboratuvarları bulunacak. Bina içinde ise, 112 Acil Müdahale Birimi yer alacak. Burada acil olarak ilk müdahaleler yapılabilecek. 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi