Pamukkale Belediyesi’nden çevre için örnek proje

Bir çok konuda ülkeye örnek projelere imza atan Pamukkale Belediyesi’nin geçen yıl başlattığı yer altı çöp konteyneri projesi devam ediyor. İlçe genelinde 100’ü aşkın yer altı çöp konteynerinin montajı yapıldı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, bu proje ile Pamukkale’nin çevre konusunda da örnek olduğunu vurgu yaparak, “İlçemizde çevre bilincini geliştirmek, çöplerin oluşturduğu kötü kokuları önlemek ve çevre kirliliğini tamamen ortadan kaldırmak amacıyla 80 adet yer altı çöp konteyneri aldık” dedi.

03-07-2018 17:49:48

Pamukkale Belediyesi, çevre konusunda da örnek projelere imza atmaya devam ediyor. 2017 yılı içinde özellikle turizm bölgesinden başlanmak üzere uygun olan noktalara yer altı çöp konteyneri yerleştirilmeye başlanmıştı. İlçeyi hatta tüm Denizli’yi olumlu etkileyecek çevre çalışması olarak dikkat çeken proje sayesinde bir çok mahallede yer altı çöp konteyneri montajlandı. 2017 yılı içinde 35 adet yer altı çöp konteyneri vatandaşların hizmetine sunulmuştu. Bu yılın ilk 6 ayında ise 72 adet daha konteynerin montajı yapılmaya devam edildi. Özellikle nüfus yoğunluğunun olduğu bölgeler ve turizm bölgesinde uygulanan projenin tepkileri olumlu oldu. 2200 litre kapasiteye sahip olan her bir konteyner görüntü kirliliğini ortadan kaldırırken, çevreci, estetik ve modern bir şehir mobilyası görüntüsü ile de dikkat çekiyor. Yer altı konteynerler, sıkıştırmalı çöp aracının kumandasından alınan jaklı hortumla bağlantı sağlanıp, iç konteynerin boşaltılması ve asansörlü platform sayesinde çöp konteynerlerinin yer seviyesine çıkartılması ve boşaltılmasını sağlayacak şekilde imal edildi. Pamukkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından geçen yıl Pamukkale ve Karahayıt bölgesinde montajlar yapılırken, bu yıl Bağbaşı, Kervansaray, Siteler, Kınıklı, Zümrütevler, Deliktaş, Anafartalar, Dokuzkavavaklar, İncilipınar, Cumhuriyet, Kayıhan, Hürriyet, Zeytinköy, Pelitlibağ, Yunus Emre, Topraklık, Kuşpınar, Fesleğen, Asmalıevler ve Fatih mahalleleri yer altı çöp konteynerleri ile tanışmış oldu. 

BAĞBAŞI HALKI PROJEYİ BEĞENDİ

Pamukkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ihtiyaç olan mahallerde yer altı çöp konteynerlerini montajlamaya devam ediyor. Kısa bir süre önce montajı yapılan Bağbaşı Mahallesi sakinleri durumdan oldukça memnun. Bağbaşı Mahalle Muhtarı  Süleyman Çolak, yer altı çöp konteyneri sayesinde eskiden var olan kötü koku ve görüntünün artık kalmadığını ifade ederek, “Pamukkale Belediyesi önemli bir proje ile mahallemizin ihtiyacı olan bir çalışma başlattı. Daha önce çöp kutularının kapakları açıktı ve hem görüntü hem de kötü koku oluyordu. Ama yer altı konteyneri sayesinde artık çöpler yer altında toplanıyor. Bu projeyi hayata geçiren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.  Bağbaşı mahalle sakinlerinden Ramazan Özeren ve Yusuf Dencer ise yeni yer maltı konteynerlerinin mahallelerindeki görüntü kirliliğinin önüne geçtiğini belirterek, “Özellikle rüzgarlı havalarda çöp kutularından çöpler yollara savruluyordu. Şimdi ise çöpler yeraltında birikiyor. Ayrıca koku problemi de olmuyor. Bu sayede sinek oluşumu da engellenmiş oluyor. Düşünen ve hayat geçiren başta Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştular.

ÇEVRE BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, çalışmalarında kaliteyi günden güne artırmak istediklerini ifade ederek, “Pamukkale Belediyesi olarak marka ilçelerden biri olarak, ismimizin daha iyi şekilde bilinmesi, ilçemizin daha da yaşanabilir daha güzel hale gelmesi adına, modern yer altı çöp konteynırı sistemini ilçemizde yaygınlaştırıyoruz. Modern yer altı akıllı çöp toplama konteynerleri ile çevredeki hoş olmayan görüntülerin oluşmasının da önüne geçtik. 2017 yılında 35 adet montaj yapıldı. 2018 yılı için ise bu sayı 2 katına çıktı. Halen mahallelerimizde montajlar devam ediyor. Yeni sistem yer altı çöp toplama konteynerleri ilçemize ayrı bir değer katıyor. Pamukkale Belediyesi olarak, çevre temizliği konusunda hassasiyetimiz fazla. Pamukkale’nin yarınının bugünden daha iyi olması için gereken çalışmaları büyük bir özveriyle yapmaya devam edeceğiz” dedi.  
Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi