PAMUKKALE’DE SAĞLIK ATAĞI

Pamukkale Belediyesi tarafından Denizli’nin geleceğine damga vuracak dev sağlık projelerinin bitimine az kaldı. Projelerin kaba inşaatları tamamlanırken, iç detay çalışmalarının aralıksız devam ettiği açıklandı.

25-01-2018 18:04:46

Pamukkale Belediyesi tarafından; eğitimde, güvenlikte, sosyal belediyecilikte ve sağlıkta, birkaç yıl içerisinde ilçeye çok önemli yatırımlar gerçekleştirildi. Yeni kurulan bir belediye olarak amaçlarının gelip geçici değil, kalıcı eserler bırakarak, halk tarafından kendilerine verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmek olduğunu her fırsatta dile getiren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Türkiye’de ilçe belediyeler arasında öncü belediye olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. İlçenin, dünyanın önde gelen Termal Sağlık Kentlerinden birine dönüşmesi yolunda da ciddi adımlar attıklarını,ve bu çerçevede ilçe genelinde önemli sağlık yatırımları yaptıklarını anımsatan Başkan Gürlesin, “Modern bir Pamukkale yolunda tüm eksiklikleri gidererek basamakları hızlıca çıkmaya çalışıyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak sağlık anlamında çok iddialıyız” dedi.
 

DOKUZKAVAKLAR SAĞLIK MERKEZİ
Özellikle tüm bölgeye hitap eden, günde 20 poliklinikte 2 bin kişinin sağlık hizmeti alacağı Dokuzkavaklar Sağlık Merkezi’nde sona iyice yaklaşıldı. 12 Kasım 2016 tarihinde temeli atılan ve 19 milyon liralık maliyeti iledikkat çeken Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nde dış cephe kapmaları, elektrik tesisatı, mekanik imalat gibi detay işlerinde de sona gelindi. Dış cephe kaplamalarının yapılmaya başlanması ile kendini iyiden iyiye göstermeye başlayan DokzukavaklarSağlık Kompleksi’nde çalışmaların planlanan süreden daha da erken bitirilmesi için ekipler gece gündüz demeden mesai yapıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Sağlık kompleksimiz sadece Dokuzkavaklarsemtimize değil ilimiz geneline hitap edecek. Devlet Hastanemizin 3/1 yükünü hafifletecek. Bu anlamda sadece bu bölgede yaşayan yaklaşık 200 bin civarında vatandaşımız bulunuyor. Diğer yakın ilçelerimizle beraber 300 bin civarında vatandaşımıza hizmet edecek olan büyük bir yatırımdır.Toplamda 7 kattan oluşan, 9 bin 775 m2’lik kapalı inşaat alanına inşa edilen kompleks bittiğinde, aynı anda 20 tane poliklinik hizmeti verilecek. Günlük 2 bin kişinin de hizmet alacağı kompleks Türkiye’de bir ilk.   Pamukkale Belediyesi olarak, Türkiye’de ilçe belediyeler arasında böylesi dev bir sağlık kompleksine imza atan tek belediyeyiz. Bunun da haklı gururunu yaşamaktayız” diye konuştu.
 

KARAHAYIT 112 ACİL SAĞLIK İSTASYONU
Pamukkale Belediyesi’nin turizm bölgesinde yer alan Karahayıt’a yaptığı üstyapı, bisiklet yolları, tanıtım faaliyetleri, etkinlikleri dışından en önemli projelerden biri olan 1.2 milyon liralık sağlık yatırımının peyzaj çalışmaları da tamamlandı. Birkaç iç detay çalışmasının ardından hizmete girmeyi bekliyor. 1288 metrekare alanda yapılan projede zemin kat ve 1 normal kat ve bünyesinde 2 adet yarı kapalı ambulans bekleme alanı bulunan,Karahayıt 112 Acil Sağlık İstasyonu ve Turizm Sağlık Merkezi’nde 112 çağrı merkezi, dinlenme odası, sağlık merkezi, arşiv, ilaç deposu, istasyon sorumlu odası ve çatı terası bulunacak. Sağlık istasyonunda son detayların gözden geçirildiğini ve tesisin kısa zamanda hizmete gireceğinin müjdesini veren Başkan Gürlesin,“Karahayıt’a yaptığımız bu tesis bölge için büyük bir yatırımdır ve tüm bölgede civar köy ve mahallelere hitap edecek. En önemlisi debu tesisimiz 24 saat hizmet verecek, insanlarımız temel sağlık ihtiyaçları için şehre gitme zorunluluğu ortadan kalkacak. Karahayıt 112 Acil Sağlık İstasyonu ve Turizm Sağlık Merkezi bu bölgenin sağlık alanında ciddi anlamda yükünü alacak” dedi.
 

CUMHURİYET MAHALLESİ AİLE SAĞLIK MERKEZİ VE 112 SAĞLIK İSTASYONU
Pamukkale Belediyesi’nin yine gelip geçici değil, geleceğe yatırım niteliğindeki en önemli sağlık projelerinden biri olan Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Aile Sağlık Merkezi Ve 112 Sağlık İstasyonu’nda da son hazırlıklar yapılıyor. Bölge genelinde 100 bin kişiye hizmet verecek olan ve 1,5 milyon liraya mal projede, Acil Müdahale Odası, Bebek İzleme Odası, Bebek Emzirme Odası, Laboratuvar, 4 adet Poliklinik, Gebe İzleme Odası yer alacak. Pamukkale Belediyesi’nin ek hizmet binası olarak da hizmet verecek olan projede herşeyin bittiğini ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Mehmet Salih Karaoğlanoğlu Aile Sağlık Merkezi ve 112 Sağlık İstasyonunda inşaat adına her şey bitti. Şu anda sadece, iç malzemesini yerleştirmek ve hizmete sunmak kaldı” diye konuştu.

GELECEĞE HİTAP EDECEK 
“Sağlık projelerimiz sadece belli bir mahallemize değil, tüm bölgemize, Denizlimize hizmet verecek” diyen Başkan Gürlesin, "Yaptığımız işlerle ilçemizin gelecek yıllarına yatırım yapıyoruz. Günü birlik değil, kalıcı eserlerle Pamukkale'mizi her alanda geliştirmeyi hedefliyoruz. Biz sağlıkta, emniyette, eğitimde, sosyal belediyecilikte Pamukkale Belediyesi olarak çok farklı olduğumuzu ve ciddi manada hizmet verdiğimizi gönül rahatlığı ile söylemek istiyorum. Pamukkale Belediyesi olarak, bugünümüz güzelleştirirken, geçici çözümler değil, geleceğimize ışık tutacak kalıcı çözümlerin peşindeyiz” dedi.

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi