Pamukkale’den AKUT’a tam destek

Pamukkale Belediye Meclisi’nin aralık ayı toplantısında, Arama Kurtarma Derneği’ne (AKUT) destek kararı alınmıştı. Bu karar çerçevesinde Pamukkale Belediyesi ile AKUT arasında imzalanan protokolle, Kınıklı’da bulunan park alanı derneğe tahsis edildi.

23-01-2019 14:55:37

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı, AKUT Eğitim Parkı ve Toplum Bilinçlendirme Seminer Merkezi olarak kullanılmak üzere Kınıklı Mahallesi, 6007 Sokak’taki park alanı ve içindeki yapının tahsisi için protokol imzaladı. Başkan Gürlesin’i ziyaret eden AKUT Denizli ekibi üyeleri yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Daha sonra protokol imza altına alındı. 

AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı, acil afet durumlarında lojistik ve eğitimin şart olduğunu belirterek, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür etti. Şalcı, “Uzun süredir önemli bir eksiğimizdi. Bu protokolle Hüseyin Başkanın vizyonu sayesinde önemli bir eksiğimizi kapattık.  Artık bizimde bir yerleşkemiz var. Bu yerleşke bizim için çok önemli. Çünkü arama kurtarma acil durumlarda afetleri yönetebilmek için lojistik ve eğitim şart. Bundan sonra bu alanda Denizli ve çevresine çok daha iyi ve kaliteli hizmet vereceğiz. Umarım bize ihtiyaç olmaz,  ama ihtiyaç olduğunda ekibimizin her an hazır olması lazım” dedi.

Protokol imza töreninde konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise, “Bu proje ile vizyonumuzu ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Belli aralıklarla vurgu yapıyorum. Hiçbir zaman tribünlere oynamadık, işte oynamadığımızın 

 ispatı da bu. Derdiniz olursa, bir şeye inanıyorsanız, bir konuda samimiyseniz ve toplumu ilgilendiren konulara öncelik verirseniz işte böyle güzel protokollere imza atarsınız. Hüseyin Gürlesin’in bakışı bu” dedi.

Projenin bir yıldır görüşüldüğünü vurgulayan Gürlesin, “Ben güzel bir projeye imza attığımızı düşünüyorum. AKUT kurulduğunda 21 metrekare olan alanları, şimdi Pamukkale Belediyesi’nin tahsis ettiği 2804 metrekareye çıktı. Burada eğitimler verilecek. Biliyorsunuz Denizli birinci derece deprem bölgesinde. Bunlara bakınca böyle güzel bir yerin verilmesi gerektiğini düşündük. Hüseyin Gürlesin olarak ben inandığım için bunun altına imza attım. Hele hele şu bile olabilirdi. Şu anda mesela aday değilim.  Gönül kırgınlığım var deyip imza atmayabilirdik. Ama biz o kişi değiliz. Ben şunu söylüyorum. Herkes kendine yakışanı yapar. Hele hele böyle kalıcı eserler bırakmak herkese nasip olmaz. 50 yıllık 100 yıllık belediyelerde dahi böyle bir şey yok. Ama 5 yılı doldurmayan bir belediye başkanı olarak kurucu ilçe belediye başkanı olarak böyle güzel bir projeye imza atmak büyük bir onur kaynağı” diye konuştu. 

Haber Merkezi 

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi