Pamukkale’den şehit aileleri ve gazilere vefa

Pamukkale Belediyesi sosyal faaliyetleri kapsamında şehit aileleri ve gaziler için Bursa-İstanbul gezisi düzenledi.  200 kişinin katıldığı gezide, Bursa’nın ve İstanbul’un tarihi yerleri gezildi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Bu vatan için canlarını ortaya koyan gazilerimizi ve bu vatan uğruna şehit düşen evlatlarımızın ailelerini Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk Başkenti olan Bursa’ya ardından da, imparatorluğun son başkenti olan İstanbul’u gezdirdik” dedi. 

15-09-2017 18:57:25

Pamukkale Belediyesi kurulduğu günden ilk günden bu yana gazi ve şehit ailelerine desteğini sürdürüyor. Pamukkale Belediyesi kültürel etkinlikleri kapsamında düzenlenen gezi programında, Denizli’de yaşayan gaziler ve şehit aileleri için Bursa ve İstanbul’a tarihi gezi düzenlendi. İki gün süren gezi kapsamında Bursa’da Ulu Cami, Osman Gazi, Orhan Gazi ve Yeşil Türbe ziyaret edilerek dualar okundu. Ardından da Osmanlı Devleti’nin ilk tophanesi ziyaret edildi. Bursa’nın ardında geziye katılan 200 kişi İstanbul’da Eyüp Sultan Türbesi ve Camii’si başta olmak üzere, Sultan Ahmet Cami, 1453 Panaroma Müzesi, İstanbul’u ve Haliç’i kuşbakışı gören Pierre Loti Tepesi’nde mola verilerek, ardından da tekne ile boğaz turu yaptırıldı.


Pamukkale Belediyesi’nin düzenlediği Bursa-İstanbul gezisine katılan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, “Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in göreve geldiği günden bu yana bizim derneğe yaptığı hizmetlerinin sınırı yok. Başkanımız öyle bir insan ki bir belediye başkanının bizlere yaptığı hizmet ancak bu kadar olur diyorum. Hüseyin Başkanımız tüm gazilerimizin tören elbiselerini temin ettirdi ve törenlerde göğsümüzü gere gere geçiyoruz artık. Bunun dışında 2015 yılında hatırımızı kırmadı, Kıbrıs savaşının 41. yılında bizi Yunan ve Rumlara karşı savaştığımız topraklara götürdü ve bizlerle beraber aynı kaderi paylaştı. Dernek binamızın 24 saat kameralarla güvenliğinin sağlanması için destek sağladı. Şimdi ise tarihe yolculuk nezdinde Osmanlı’nın ilk başkenti Yeşil Bursa’ya ve sonra da Osmanlı İmparatorluğunun son başkentliğini yapan İstanbul’a tarihi bir yolculuk düzenledi. Pamukkale Belediye Başkanımıza Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi olarak minnettarız” diye konuştu. Kıbrıs Gazisi Hüseyin Tokgöz ise “Bursa ve İstanbul gezisi Başkanımız Sayın Hüseyin Gürlesin’in bizim için yaptığı onlarca hizmetlerinden sadece bir tanesidir. Daha önce de bizi Kıbrıs’a, Çanakkale’ye gönderdi. Bize bu imkânları sunduğu için kendisine sonsuz teşekkür ederim” dedi. Kıbrıs Gazisi Hidayet Özdemir de “Sayın Başkanımız bizleri hiçbir zaman unutmuyor. Kıbrıs Barış Harekatının 41. yılında bizlere Kıbrıs gezisi düzenlemişti. Şimdi ise bizlere Osmanlının ilk başkenti olan Bursa’yı ve peygamber efendimizin hadisinde müjdelediği Osmanlı İmparatorluğunun son Başkenti olan İstanbul’u gezdirdi.  Başkanımız Sayın Hüseyin Gürlesin’e ne kadar teşekkür etsek azdır” diye konuştu. 

AİLELERİ, BAŞKAN GÜRLESİN UĞURLADI

Şehit ailelerinden ve gazilerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, tura katılanları bizzat uğurladı. “Bu vatan uğruna canlarını hiçe sayan kardeşlerimize, onların geride bıraktıkları sevdiklerine, ailelerine destek olmak bizlerin görevidir” diyen Başkan Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak gazilerimize ve şehit ailelerimize sahip çıkmak onların şerefli bir görev yaptığını bizde bunun karşılığında bir belediye olarak normal işlerimizin dışına çıkarak gazilerimizi ve şehit ailelerimizi Bursa ve İstanbul’a gönderdik. Bizler için hem Bursa hem de İstanbul’un çok büyük bir değeri var. Pamukkale Belediyesi olarak bizler için çok önemli olan ve vatanı, milleti, bayrağı için canını ortaya koyan gazilerimizi ve şehit ailelerimizin gönüllerine değmek istiyoruz. Onların yakın zamana kadar hak etmiş oldukları değeri verilmemesinden dolayı burukluklarının farkındaydık. Pamukkale Belediyesi olarak, şehit ailelerimizin ve gazilerimin yüzlerinin bir nebze de olsa güldürebilmek adına düzenlediğimiz bu geziyi düzenlemekten dolayı büyük bir mutluluk içindeyiz. Gazilerimizi ve şehit ailelerimize bu hizmeti vermek bizim için büyük bir mutluluk ve şereftir. Çünkü gazilerimiz ve şehitlerimiz bu vatan için canlarını ortaya koymaktan çekinmemişlerdir. Bu insanlara hizmet etmek bizim için büyük bir mutluluktur” dedi. 
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi