28 Temmuz 2022 Perşembe

Sağlık için yürüdüler

İl Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle fiziksel aktivite düzeyini artırmak ve sağlıklı yaşam kültürünün yerleşmesini sağlamak amacıyla Harekete Çocuklukta Başla Sağlıklı Yaşa temalı yürüyüş düzenlendi. 

05-10-2019 13:36:25

Sağlık Bakanlığı tarafından çocukluk çağı obezitenin önüne geçmek ve farkındalık oluşturmak için yürütülen çalışmalar kapsamında Harekete Çocuklukta Başla Sağlıklı Yaşa yürüyüşü Yenişehir Yürüyüş yolunda gerçekleştirildi. Yürüyüşe Vali Yardımcısı Mehmet Okur, İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Selçin, İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Başkanları, Servergazi İmam Hatip Ortaokulu idaresi, öğrenciler ve sağlık çalışanları katıldı. 

Yürüyüşe yaklaşık 450 kişi katılırken öğrenciler ellerinde ‘Harekete Çocuklukta Başla Sağlıklı Yaşa’ yazan dövizlere yürüdü. Yürüyüş sonrası Servergazi İmam Hatip Ortaokulu’nda beden eğitim öğretmenleri eşliğinde çocuklarla fiziksel aktivite ve oyunlar oynandı.  Ayrıca sağlıklı yaşam aracıyla yürüyüşe katılan öğrencilere ağız , diş seti hediye edildi. 

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, “Fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz  bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını arttıran önemli nedenlerden biridir. 81 ilde gerçekleştirilen yürüyüş etkinliğini Denizli’de Servergazi İmam Hatip Ortaokulu ile birlikte gerçekleştirdik” dedi. 

Haber Merkezi

 

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi