8 Ağustos 2022 Pazartesi

SARAYKÖY ÜNİVERSİTE ŞEHRİ OLMAYA ADAY

Pamukkale Üniversitesi ve Sarayköy Belediyesi arasında gerçekleştirilen protokol ile ilçe yeni ve modern bir meslek yüksekokul binasına kavuşacak.  Sarayköy’ün enerji, tarım ve ekonomi şehri olduğunu söyleyen Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Kendi kampüsünde eğitime başlayacak üniversitesi ile ilçemiz ‘üniversite şehri’ olmaya aday” dedi.

05-08-2017 11:33:12

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın 2014 yerel seçimlerinde ilçe halkına söz verdiği prestij projelerden biri daha hayata geçiyor. Başkan Özbaş’ın girişimleri sonucu Sarayköy Belediyesi tarafından yapılacak olan PAÜ Sarayköy Meslek Yüksekokulu için Pamukkale Üniversitesi Rektörlük makamında protokol töreni düzenlendi. Törene PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri Mustafa Horzum, Halil Aktım, İlçe Belediye Meclis üyeleri Engin Gültekin ve Mustafa Güdücü katıldı.

İlçenin yeni ve modern bir üniversiteye kavuşması için Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın yoğun gayretleri olduğunu belirten PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, “Başkanımın yoğun gayretleri ile bu aşamaya geldik. İnşallah bu eseri bitirmek, hizmete sunmak bizlere nasip olur. Ben bu süreçte emeği olan ve emeği geçecek olan herkese teşekkür ederim. Eğitim öğretim ülkemiz için yapılabilecek en güzel örnek. Başkanımda bunun için var gücü ile çalışıyor” dedi.

İLÇENİN UZUN YILLAR ÖZLEMİ OLAN PROJE GERÇEKLEŞİYOR
Gerçekleştirilen protokolün ilçenin uzun yıllar özlemi olduğuna değinen Başkan Özbaş, “Sarayköy’ün uzun yıllar özlemini çektiği üniversiteye fiziki anlamda kavuşmak adına bugünü bekliyorduk. İlçemiz sosyo ekonomik, şehir merkezine yakınlığı, gelişimi ile Denizlimizin ülkemizin en önemli merkezlerinden bir tanesi. İnşallah yapılacak üniversite eğitime, sosyal, ekonomik hayata çok büyük katkı sağlayacak. Sarayköy’ün çok kısa sürede Denizli’nin Pamukkale ve Merkezefendi Belediyeleri gibi metropol bir ilçe olmaya aday bir şehir olacağına inanıyorum. İnşallah üniversitemizde ilçemizde bulunan kaynakların ekonomik gelişmeleri ve ara eleman yetiştirilmesinde çok büyük katkılar sağlayacak. Bu konuda bize en büyük desteği veren Sarayköylü hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

HEDEF: ÜNİVERSİTE ŞEHRİ
Gerçekleşen protokolde emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Özbaş, “Sarayköy enerji, tarım ve ekonomi şehri. Kendi kampusunda eğitime başlayacak üniversitemiz ile ‘Üniversite şehri’ olmaya aday” dedi.

SARAYKÖY MYO 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA YENİ BİNASINDA OLACAK
Sarayköy Belediyesi tarafından Turan Mahallesi’ne yapılacak olan PAÜ Sarayköy Meslek Yüksekokul binasında; okulun idari ve öğretim görevlisi ofisi için 10 çalışma ofisi, 1 toplantı salonu, 1 çok amaçlı salon, 5 sınıf, 2 laboratuvar,1 bilgisayar laboratuarı yer alacak. Giriş katında ise kantin ve yemekhanenin yer aldığı sosyal alanlar oluşturulacak. Pamukkale Üniversitesi Sarayköy MYO’nun 2018-2019 eğitim-öğretim yılında başlaması bekleniyor.

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi