Sokak özüne dönecek

Buldan’ın dünü ile bugünü arasında köprü olan Dokuma Pazarı Sokağı’nda hizmete giren Valide Sultan Tekstil Mağazası’nın açılışını Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik ile DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu yaptı. Bir dönem Buldan dokumasının merkezi olan Sokağın, tarihi dokusunu koruyarak eski fonksiyonunu geri kazandırılacağını söyledi.

10-08-2020 10:25:21

Buldan Belediyesi’nin ilk Sokak Sağlıklaştırma ve Restorasyon Projesini uyguladığı örnek çalışmalarından olan Dokuma Pazarı Sokağı’nda tekstil mağazasının açılışı gerçekleştirildi. Tarihi sokakta hizmete giren ilk mağaza olan Valide Sultan Tekstil Ürünleri Mağazasının açılış kurdelesini Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu kesti.   İşletmesini Tarık Kırsoy’un yaptığı Valide Sultan Tekstil Mağazası’nda, peştamal,  havlu gibi Buldan’ın geleneksel el dokuması ürünleri yer alıyor.

Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon Projesi kapsamında cephe yenilemesi yapılan, oksit sarı ve çivit mavi boyalı iki katlı evlerin  dikkat çektiği  Dokuma Pazarı Sokağı’nı,  80-90 yıl öncesinde olduğu gibi yeniden canlandırılacağını belirten Başkan Şevik, “Bugün Dokuma Pazarı Sokağı olarak restorasyonunu yaptığımız sokaktaki evlerin alt katında dokuma tezgahları  bulunurdu. Tezgah seslerinin hakim olduğu tarihi sokakta, haftanın iki günü pazar kurulur ve tekstil ürünleri burada satışa sunulmuş. Biz Dokuma Pazarı Sokağı’na eski fonksiyonunu kazandırmak istiyoruz. Evlerin alt katında, ilçemizin yöresel ürünlerinin satılacağı işyerleri açacağız.  Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olan Dokuma Pazarı Sokağı’ndaki tarihi taş fırını, hamamı ve boyahaneyi de tıpkı 80-90 yıl öncesinde olduğunu yeniden hizmete açmak ve sokağa eski canlılığını kazandırmak için çalışma başlattık.  İlk mağazamızın açılışını gerçekleştirdik. Burasının örnek olacağını düşünüyorum” dedi. 

Dokumasıyla tanınan Babadağlı olarak Buldan’ı hep kıskandığını dile getiren DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, “Buldan, sahip olduğu kültürel ve doğal zenginlikleriyle bir Safranbolu’dan, Beypazarı’ndan daha üstün.   Bir Babadağlı olarak Buldan’ı hep kıskanmışımdır.  Buldan’ın gelişmesine katkı sağlayan başta belediye başkanımız Mustafa Şevik olmak üzere tüm Buldanlılara takdir ediyorum. Dokumacılıkla geçimini sağlayan biri olarak Buldan’la sürekli ilişki içerisindeydik. Burada çok dostlarım var. Bugün de dostum dediğim Tarık Kırsoy’un mağazasını açılışı vesilesiyle Buldan’da olmaktan mutluyum” diye konuştu. 

 Mağaza açılışının ardından, BELKÜM ve El Sanatları Müzesi olarak kullanılan eski cezaevini gezen DENİB Başkanı Memişoğlu,  bir süre Belediye Başkanı Mustafa Şevik ile sohbet etti.   Memişoğlu’na üzerinde Buldan’ın tarihi sokak ve bina fotoğrafının bulunduğu duvar saati ile geleneksel dokuma ürünlerinden hediye ederek, ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi