Yasin Öztürk, kız öğrenci cinayetlerini;

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yazılı soru önergesinde bulundu.

14-01-2021 11:33:55

Öztürk soru önergesinde Denizli ilimizde son zamanlarda yaşanan  kız öğrenci cinayetleri ile ilgili soruları bakanlığa iletti. Apartlar da konaklayan kız öğrencilerimizin güvenliğinin nasıl sağlandığını bu güne kadar şiddet görerek cinayete kurban giden kaç kız öğrencimizin olduğunu da soruları arasında yer veren Öztürk'ün soru önergesi ise şu şekildedir;
Pamukkale Üniversitesi’nde okuyan 2 kız öğrenci, 2 ay arayla kaldıkları apartta eski erkek arkadaşı olduğu iddia edilen kişiler tarafından işlenen cinayete kurban giderek hayatını kaybetmiştir. 
Aynı Üniversitede okuyan, apartta kalan bir kız öğrenci de, sosyal medya aracılığıyla hayatının tehlikede olduğunu duyurarak, yetkililerden yardım talebinde bulunmuştur. 
Olaylar üzerine Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kutluhan tarafından yapılan açıklamada aşağıdaki ifadelere yer verilmiştir: 
“Yine bizi üzen bir apart olayı ile karşı karşıyayız. Apartlarda yaşanan bu gibi elim olayların bir daha tekrarlanmaması için, gereken önlemlerin alınmasında Üniversite Yönetimi olarak hazırız.” Bu doğrultuda;
• Son 5 yıllık dönemde, üniversitelerimizde yakını, eşi ya da tanıdığı bir erkek tarafından şiddet görerek hayatını kaybeden kız öğrenci sayısı ne kadardır?
• Son 5 yıllık dönemde, üniversitelerimizde yakını, eşi ya da tanıdığı bir erkek tarafından şiddet gördüğü iddiasıyla resmi makamlara şikayette bulunan kız öğrenci sayısı ne kadardır?
• Son 5 yıllık dönemde, yakını ve/veya tanıdığı erkekler tarafından şiddet gördüğü iddiasıyla koruma altına alınan kız öğrenci sayısı kaçtır? 
• Apartlarda kalan kız öğrencilerin güvenliği nasıl sağlanmaktadır? 
• Üniversitelerde okuyan kız öğrencilerimizin kaldıkları apartlarda can güvenliklerinin sağlanabilmesi açısından üniversitelerimizce alınan tedbirler nelerdir? Kız öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması bakımından yeni tedbirler alınması düşünülmekte midir?  Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi