Yasin Öztürk’ten Bakan Kasapoğlu’na Passolig sorusu

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Gençlik ve Spor Bakanı M. Muharrem Kasapoğlu’nun Passolig hakkında yanıtlaması istemiyle bir yazılı soru önergesini TBMM Başkanlığına verdi.

29-08-2020 16:50:21

Soru önergesinde; geçtiğimiz sezonun yüzde yüzde 25’inin seyircisiz oynandığına dikkat çeken İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, buna rağmen Passolig’te e-bilet kullanım sürelerinin taraftarın kartında işlemeye devam ettiğini, süresi biten taraftarların da ancak yıllık 27,36 TL ile 48.50 TL arasında 7 farklı ücret karşılığında süreyi uzatabildiğini ifade etti. Öztürk taraftarların e bilet için bir sezon kullanım ücretinden muaf tutulmasını istedi. Öztürk, soru önergesi şu şekilde; 

1-Seyircisiz oynanan ve sezona ara verilen süreler Passolig elektronik bilet sürelerine eklenecek midir? 

2-Sistem üzerinde e-bilet süre uzatımı halen aktif durumdadır. Bu işleyiş taraftarlar açısından maddi bir kayıp değil midir? 

3-Passolig ödeme sistemlerini N Kolay ve Aktif Bank markaları İle yürütmekte olan Çalık Holding buradan haksız bir kazanç elde etmekte midir? 

4-Salgın sürecinin devam ettiği dikkate alınarak, taraftarlar açısından hak kayıpları yaşanmaması açısından ne gibi çalışmalarınız bulunmaktadır? Yıllık kart ücretlerinin bu sezon alınmaması yönünde bir çalışmanız olacak mıdır?  

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi