28 Temmuz 2022 Perşembe

Yer altındaki güneş: JEOTERMAL

Çiloğlu: "Jeotermal enerji ülkemiz için büyük ve bulunmaz bir nimet, bu kaynağı verimli ve etkin değerlendirmek gerekiyor."

17-09-2020 12:11:01

Amadeus Resources Enerji Genel Müdürü Hüseyin Çiloğlu, özellikle Ege bölgesi'nde bol bulunan jeotermal enerji kaynaklarının verimli bir şekilde değerlendirilmesinin ülke ekonomisi için çok önemli olduğunu söyleyerek, "Çevreci yenilenebilir enerji kaynaklarından jeotermal enerji hem ülkemizde çok fazla bulunması hem de kolay üretilen bir kaynak olması nedeniyle enerjide dışa bağımlılığı azaltmaya yardımcı oluyor. “Yer altındaki güneş” olarak da bilinen jeotermal enerji ülkemiz için büyük ve bulunmaz bir nimet, bu kaynağı verimli ve etkin değerlendirmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Özellikle Tavas bölgesindeki jeotermal rezervlerinin doğal bir zenginlik olarak görülmesi gerektiğini söyleyen Çiloğlu, "Bu yerli kaynak gerekli hassasiyet gösterildiği takdirde dünyada en çevre dostu enerji türlerinden biri olarak bilinmektedir. Tavas bölgesindeki rezervlerin özelliklerine baktığımızda, seracılık ve ısınma açısından büyük avantajlar sağlanacağını öngörüyoruz." dedi. n Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi