6 Ağustos 2022 Cumartesi

Amatörde dijital dönem

Denizli Amatör Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ayşe Sarıkaya, Başkan Yardımcısı İsmail Tolcu, Futbol İl Temsilcisi Ayhan Turan Karaca ve Denizli ASKF Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Mustafa Karapınar, düzenlediği basın toplantısı ile hafta sonu başlayacak olan Süper Amatör Lig öncesi değerlendirme toplantısı düzenledi. Karaca, amatör kümede oynanacak maçlarla ilgili bilgilerin maç bitiminde hemen sisteme düşeceğini, futbolseverlerin kolay bir şekilde maç bilgilerine ulaşabileceğini söyledi.

15-10-2021 18:26:54

Hafta sonu start alacak olan Süper Amatör Lig sezonu ile birlikte pandemi nedeniyle uzun süre ara verilen amatör futbol heyecanı kaldığı yerden tüm heyecanıyla devam edecek. Yeni sezon öncesi basının karşısına geçen Denizli ASKF Başkanı Ayşe Sarıkaya, “Covid-19 salgını nedeniyle Mart 2020 döneminden beri oynanmayan amatör liglerin yeniden başlamasının heyecanı içinde toplandık. Uğur Okulları Süper Amatör Lig, 17 Ekim Pazar günü saat 13.00’te Akkonak Stadı’nda Denizli Yıldızspor-Kuşpınarspor müsabakası ile başlayacak. Göreve geldiğimiz andan itibaren verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmeye gayret ediyoruz. Amatör spor kulüplerinin sorun ve ihtiyaçları ile yakından ilgileniyor, karşılaşacağımız sorunları da birlikte çözeceğimize inanıyorum” dedi. 
Sarıkaya döneminde yapılanlar
Şu ana kadar söz verilen ve gerçekleştirilen projeler hakkında bilgiler veren Sarıkaya, “Hayat Su ile Başlar adı altındaki amatör spor kulüplerine su desteğini içeren projemizi hayata geçirdik. Lig isim sponsorluğu konusunda 2021-2022 sezonunda Denizli Uğur Okulları ile anlaştık. Sponsorluktan elde ettiğimiz geliri de amatör kulüplerimizin katkı ücretini karşılayabilmesi adına kullanacağız. Şehre uzak ilçelerde ASKF ofisi açma sözü vermiştik. Bunun da ilkini Çivril ilçemizde gerçekleştirdik. Dijital ve teknolojik bir ASKF hedeflemiştik. Bunu da gerçekleştirdik. Geriye dönük olarak 5 yıllık tüm hakem ve gözlemci raporları ile birlikte esame listelerini  sisteme geçirdik ve bunlara ulaşılmasını sağladık. Kulüplerimizin başkanlarının bulunduğu bir Whatsapp grubu oluşturduk. Bu çalışmada bilgiyi en kısa sürede ulaştırmayı hedefledik. Pamukkale Üniversitesi ile bir işbirliği içerisine girilerek Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon bölümündeki öğrencilerimizle rehberlik ve staj konusunda çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında önemli çalışmalar yaptık. Şehit polisimiz Veli Kabalay adına U15 Futbol Şenliği düzenledik. Denizli sporuna ve amatör spora uzun süre hizmet etmiş, futbol oynamış duayenlerimizle birlikte U70 adı altında Veteranlar Futbol müsabakası gerçekleştirdik. Denizli halkına uzun zamandır yaşanmayan bir nostalji yaşattık. Katılımcılara da buradan teşekkür ediyorum. Göreve başladığımız günden beri kulüp ve kurum ziyaretlerimiz, yerel basın ziyaretlerimizi sürekli olarak yapmaktayız. 2021-2022 sezonunun şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 
Dijital ortamda maç bilgileri
Futbol İl Temsilcisi Ayhan Turan Karaca ise, hafta sonu başlayacak olan Süper Amatör Lig’de 3 grup olduğunu ifade ederek, “Işıklıspor’un ligden çekilme kararı almasıyla 24 takımlı bir lig olacak. Bu üç gruptan son üç sırada yer alan takımlar küme düşecek. Üste çıkacak olan takımlarla ilgili henüz bir sonuç belirlenmedi. Verilen kontenjan ölçüsünde bunları da ilerleyen süreçte sizinle paylaşacağız. U14’lerde bu sene Türkiye Şampiyonası olmayacak. Biz U14’leri ve U11, U12 yaş kategorilerini, sahaların yükünün azaldığı dönemde şenlik adı altında futbolla buluşturacağız. Müsabakalarla ilgili fikstürleri, maç bilgileri ile bilgileri kamuoyu ile dijital mecra vasıtası ile paylaşacağız” dedi.  Serhat KÖSE 

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi