ASKF’de ilk ve tek kadın başkan

1987 yılında 16 kulübün birleşmesiyle kurulan ASKF’de geçtiğimiz günlerde yapılan Denizli ASKF seçimlerini kazanan Ayşe Sarıkaya ilk ve tek kadın başkan olarak tarihe geçti. Merkezefendi Spor Kulübü Başkanı gazeteci Mustafa Karapınar ise, ASKF’de Basın ve Halkla İlişkiler Sorumluluğu görevini üstlendi.

01-04-2021 19:29:06

Ayşe Sarıkaya, 1987 yılından bu yana gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinde ilk ve tek kadın başkan olarak tarihe geçti. Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu seçimlerinin ardından yapılan görev dağılımı sonrasında Basın ve Halkla İlişkiler Sorumluluğu görevini üstlenen Mustafa Karapınar ve Denizli ASKF Başkanı Ayşe Sarıkaya Deha 20 Gazetesine açıklamada bulundu. 
“SORUNLARI BİLİYORUZ”
Yıllardır ASKF içerisinde görev yaptığını belirteren Başkan Sarıkaya, “Daha önce görev yapan tüm başkanlarımıza verdikleri emeklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Seçim zamanında kulüplerimizi dolaştık. Sorunları biliyoruz. Bu sorunların çözümü için çok emek sarf edeceğiz. Tabi ki bunları ben yalnız başıma yapmayacağım. Siz değerli sporseverlerle, daha önce bu işin içinden gelen ekip arkadaşlarımızla bu işleri yapacağız. Hep birlikte amatör sporun ilerlemesi için çalışacağız. Hep birlikte başaracağız” dedi.
“ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”
Görev süreleri içinde Denizli amatör spor camiasına hizmet edebilmek amacıyla çok çalışacaklarını ifade eden ve yönetime girme sürecini kısaca anlatan Mustafa Karapınar, “Ayşe Sarıkaya, başkan adaylığı döneminde benim de kendileri ile birlikte olmamı teklif etti. Ben de spor camiasına hizmet edebilmek amacıyla teklifi kabul ettim. Zorlu geçen seçim süreci sonunda da kulüp delegeleri bizlere güvendi ve yetki verdi. Seçim döneminde özellikle maddi olarak kulüplerimizi rahatlatacak projeler üzerinde durduk. Bunları başkanımızın öncülüğünde bir bir hayata geçireceğiz. Amatör spor camiamız çok büyük bir ailedir. Her biri alanında önemli isimlerden oluşan yönetim kurulumuzda beraber olduğumuz arkadaşlarımız ile büyük ailemizi hak ettiği düzeye getirme adına var gücümüz ile çalışacağız” dedi. 
Sporun öneminin pandemi döneminde bir kez daha anlaşıldığını ifade eden Karapınar, “Spor, branş ayırt etmeksizin hayat sürecinin olmazsa olmazıdır. Toplumumuzda, her ne kadar eğlence amacı olarak görülse de yaşam biçimi ve insanları birbirine bağlayan en önemli unsurlardan biridir. Pandemi döneminde sporun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. Kocaman ailemiz ile kucaklaşmayı ve bir an önce yeşil sahalarda buluşmayı arzu ediyoruz” dedi. 
Filiz YIĞNAK

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi