Buldan’da arama kurtarma ekibi kurulacak

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’i makamında ziyaret eden İHH İnsani Yardım Vakfı ve İHH Arama Kurtarma Birimi ekipleri, Buldan’da başarıyla tamamlanan “Kentsel Arama Kurtarma Eğitimi”ne verdiği desteklerden dolayı Başkan Şevik’e teşekkür plaketi takdim etti. Şevik, Buldan’da da Arama Kurtarma Ekibi’nin kurulması için her türlü desteği vereceklerini söyledi.

18-06-2021 10:53:02

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve alt birimi İHH Arama Kurtarma ekibinin Buldan’da gerçekleştirdiği  “Kentsel Arama Kurtarma Eğitimi” başarıyla tamamlandı.   Denizli, İzmir, Manisa, Uşak ve Muğla’dan 65 kursiyer ile İstanbul ve Bursa’dan 10 eğitmenin katıldığı Kentsel Arama Kurtarma tatbikatı, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkımına karar verilen Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurdu’nda yapıldı. 
İki gün süren tatbikatı başarıyla tamamlayan İHH İnsani Yardım Vakfı Denizli Başkanı Serdar Çiftçi yönetim kurulu üyeleri Harun Erdemir, Serkan Gülçer, Önder Öğmen, Buldan ilçe temsilcisi Ali Rıza Başbuğ ile İHH Arama Kurtarma Buldan Temsilcisi Hanifi Çiftçioğlu, Belediye Başkanı Mustafa Şevik’e ziyaret ederek eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim etti. 
Tarihi, kültür mirası dokuması ve kendine özgü mimari özelliğe sahip evleri ile kültür turizminin merkezi olan Buldan’ın sahip olduğu doğal güzellikleriyle de Doğa Sporları ve Dağ Bisikleti tutkunları içinde bir cazibe merkezi olduğunu  vurgulayan Başkan Şevik,  Buldan’da da bir ara kurtarma ekibinin oluşturulmasının gerekliliğinin altını çizdi. Başkan Şevik, “Buldan’da bir arama kurtarma ekibi kurulması için her türlü lojistik desteği sağlarız” dedi. 
Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in destekleriyle Buldan’da başarılı bir eğitim ve tatbikat gerçekleştirdiklerini söyleyen İHH  Arama Kurtarma Başkanı Serdar Çiftçi, “Arama kurtarma ekibimiz, eğitmenlerimizin gözetiminde, enkaza ulaşma, görev dağılımı, afet yönetimi, malzemeleri tanıma ve kullan tatbikatını başarıyla tamamladı. Bize verdikleri desteklerden dolayı Başkanımız Mustafa Şevik’e teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.  Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi