Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl 9 ton atık pil topladı

Geçen yıl yaklaşık 9 ton  atık pil toplayarak milyonlarca ton toprak ve suyun kirlenmesini önleyen Büyükşehir Belediyesi, TAP işbirliğiyle merkez ve ilçelerdeki okullarda görev yapan öğretmenlere Atık Pil Eğitim Semineri verdi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran, bu yıl atık pil toplama hedefini 10 ton olarak açıkladı. 

15-02-2019 11:25:22

Büyükşehir Belediyesi, TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) işbirliğiyle merkez ve ilçelerdeki okullarda görev yapan öğretmenlere Atık Pil Eğitim Semineri  düzenledi. Bir süre önce ilçelerde başlattığı eğitimleri tamamlayan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, merkezde  son semineri Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda gerçekleştirdi. Seminere, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran,  TAP Proje Sorumlusu Diyem Özer ile eğitimciler katıldı. Naciye Kapukıran, seminerde yaptığı konuşmada, atık pillerin toplanmasının önemine değinerek, bugüne kadar konuyla ilgili toplumun birçok kesimine yönelik konferans ve eğitimler düzenlediklerini söyledi. 

Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 yılında Denizli’de toplam 8 bin 704 kilogram atık pil topladığını, bu yıl  hedeflerinin 10 ton olduğunu belirten Kapukıran, "Çevre konusunda başarılı çalışmalarımız devam ediyor, bu konuda ödüller aldığımızı da biliyorsunuz. Bu konudaki bakış açımızı siz değerli eğitmenlerimizin sayesinde ilçelerdeki öğrencilerimize de yayacağız” dedi. 

Basit bir enerji kaynağı olan pilin içindeki ağır metal atıkların çevreye çok ciddi zarar verdiğini ifade eden Kapukıran, “Atık pil hem kaynak sularımızı hem de topraklarımızı ciddi derecede kirletiyor. Sizlere dağıttığımız atık pil kutularını ve broşürleri okullarınıza yerleştirerek çevremizi kirleten bu materyalleri toplayabiliriz. Bu şekilde hep beraber çevre temizliğine katkıda bulunabiliriz. Hassasiyetiniz için teşekkür ediyorum" diye konuştu. Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi