8 Ağustos 2022 Pazartesi

Büyükşehir’den özel çocuklara özel bir gün

Engelli vatandaşların sosyal hayatın içinde yer almaları için başarılı projelere imza atan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu kez özel çocuklar için özel bir gün hazırladı. Down sendromlu çocukları ağırlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, onlara itfaiye ve zabıtayı tanıtarak, eğlenceli bir gün geçirmelerini sağladı.

16-11-2016 16:49:28

Engelli vatandaşların topluma kazandırılması için birçok çalışmayı hayata geçiren Denizli Büyükşehir Belediyesi, özel çocukların keyifli bir gün geçirmesi için özel bir etkinliğe imza attı. İlk etkinlik down sendromlu çocukların Gülbahar Sarmacı ve Sina Erim eşliğinde İtfaiye Dairesi Başkanlığının Bahçelievler Mahallesi’ndeki eğitim merkezine gelmesiyle başladı. Aralarında Büyükşehir Belediyesi Down Kafe’de çalışanların da bulunduğu gruba öncelikle itfaiye ile ilgili bilgiler verildi. İtfaiyeci üniforması giydirilen grup, itfaiye araçlarıyla gezdirildikten sonra kendileri için düzenlenen yangın söndürme eğitimine katıldı.

 

Yangın söndürdüler, esnaf denetlediler

 

Eğlenceli ve renkli görüntülere sahne olan ilk programın ardından özel çocuklar daha sonra Zabıta Dairesi Başkanlığının Kayalık Caddesi’ndeki merkezini ziyaret etti. Burada da zabıta üniforması giydirilerek, zabıtalık mesleği anlatılan çocuklar bilgilendirmenin sonunda grup zabıtalarla birlikte şehir turu atarak minibüs hatlarını ve esnafı denetledi. Gün boyunca itfaiye ve zabıtalık mesleği hakkında bilgi edinen çocuklar unutulmaz bir zaman geçirdi.

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi