Çal Belediyesi, “Çal’da 4 mevsim doğa, kültür, turizm ve geleneklerimiz” konulu fotoğraf yarışması açtı

Denizli’nin Çal Belediyesi ilçenin doğa, kültür ve turizm potansiyelini daha etkin tanıtmak ve yörenin geleneklerini gündemde tutmak için fotoğraf yarışması düzenledi. Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Doğal güzelliklerimiz, tarihi yerlerimiz, asırlık geleneklerimiz ile ilçemiz büyük bir potansiyel barındırıyor. Düzenlediğimiz yarışma amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılara açıktır” dedi.

09-04-2021 10:27:03

Yarışmaya katılmak isteyenler en az 1, en fazla 5 eseri ile başvurabilecek. 9 Nisan ile 5 Temmuz 2021 tarihleri arasında başvurabilecek. Cep telefonuyla çekilen fotoğraflar kabul edilmeyecek.  İnsanlı ya da insansız hava aracıyla çekilen fotoğraflar yarışmaya kabul edilecek. Renkli ya da siyah beyaz fotoğraflarıyla yarışmaya katılmak isteyenler, basın@cal.bel.tr adresine fotoğraflarını mail yoluyla atabilecek. Katılımcılar, fotoğraflara kendi isimlerini verecek.
Yarışmanın jürisinde Adnan Tatar, Bekir İnce, Emel Güney, Hasan Hayta, Muhammet Karaçay, Sabih Güzel ve Zeki Akakça yer alıyor. Yarışmada birinci fotoğrafa  4 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye ise 1000 TL ödül verilecek. Ayrıca, 10 esere de 500’er TL mansiyon ödülü verilecek. Yarışmaya katılacak olan fotoğrafların boyutları ise, en az 2 Mb, en fazla 4 Mb ölçüsünde olacak.
“Hedefimiz yarışmayı  geleneksel hale getirmek”
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, bu yarışmayla Çal’daki büyük bir potansiyeli gündeme getirmeyi hedeflerini söyledi. İlçe genelinde çok sayıda tarihi eser ve antik kent olduğunu, koyun yarışları, mırtlak şenliği,  hıdrellez şenlikleri gibi değerlerin hala yaşatıldığını, Çal Kısık Kanyonu gibi muhteşem bir güzelliğe sahip olduklarını söyleyen Akcan, “Doğal güzelliklerimiz, tarihi yerlerimiz, asırlık geleneklerimiz ile ilçemiz büyük bir potansiyel barındırıyor. Hedefimiz kısa vadede Çal’ı yerli turizme açmak, uzun vadede ise yabancı turistleri misafir etmek. Bu yarışmanın Çal’ın tanıtımına katkı vereceğini umuyoruz. Düzenlediğimiz yarışma amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılara açıktır. Hedefimiz yarışmayı geleneksel hale getirmek” diye konuştu.  Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi