4 Ağustos 2022 Perşembe

Cam şehri Denizli

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 6. kez düzenlediği ve Türkiye'nin ilk ve tek cam festivali olma özelliği taşıyan Uluslararası Denizli Cam Bienali sona erdi. Her günü dolu dolu geçen bienalde en büyük ilgiyi cam giysi defilesi gördü.

20-10-2021 11:49:08

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Karma Tasarım Atölyesi organizasyonuyla düzenlediği 6. Uluslararası Denizli Cam Bienali tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde 4 gün süren festivale İtalya, Amerika, Kanada, Mısır ve İsviçre'den cam sanatçıları online olarak katılırken, Türkiye’nin pek çok şehrinden de cam sanatçıları bienalde yer aldı. Bienalde gerçekleştirilen konferans, panel, canlı cam gösterileri ve cam sergileri ile muhteşem bir organizasyona imza atıldı. Bienal kapsamında amatör ve profesyonel olarak cam ile ilgilenenlerin yanı sıra; camın şekillenip sanata dönüşmesini merak eden ve camla tanışmak isteyen binlerce vatandaş dev organizasyona akın etti. 

resim
Türkiye’de bir ilk: Cam giysi defilesi
Bienalde en çok ilgiyi ise cam giysi defilesi çekti. Kanadalı cam sanatçısı Laura Donefer'in 1989 yılından beri gerçekleştirdiği efsane cam defilesi “GlassFashion Show” ilk kez Türk cam sanatçılarınca Denizli Büyükşehir Belediyesi 6. Uluslararası Denizli Cam Bienali’nde görücüye çıktı. Birbirinden yetenekli 32 Türk cam sanatçısı, eserlerini ilk kez bir sergi salonunda değil, podyumda kendi üzerlerinde sergiledi. Birbirinden özgün ve renkli tasarımların sergilendiği defile yoğun ilgiden dolayı 2 kez yapılırken, Kanadalı cam sanatçısı Laura Donefer etkinliğe online olarak katıldı. 
Denizli camla buluştu
İtalya, Amerika, Kanada, Mısır ve İsviçre'den katılan cam sanatçıları Ekin D. Aytac, Joshua Davids, Dr. Julie Anne Denton, Karen –Jasen Willenbrink, Laura Donafer, Lucio Bubacco, Sally Prasch, Sayed Waked, Shane Fero, Simone Crestani ve Wesley Fleming online cam gösterileri ve sunumları ile bienale renk kattı. Bienal bünyesinde, “Önceki 5 Bienalimizde Neler Oldu?” ve Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi cam bölümünün “Oyun” temalı cam sergileri yer alırken, hazırlanan film odasında ise birçok yabancı cam sanatçısının filmlerinin yanı sıra, Demir Demirkan’ın The Glass adlı belgeseli ve Serhat Özdemir’in Transperance adlı film serisi de davetlilerin beğenisine sunuldu.
Dolu dolu bir bienal yaşandı
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cam Bienali’nin 6.’sını gerçekleştirdiklerini belirterek bienal kapsamında birbirinden güzel eserleri ortaya koyan sanatçıları tebrik etti. Başkan Osman Zolan, “Ülkemizden ve Dünya’nın pek çok ülkesinden bienalimize katılan değerli cam sanatçılarımızla bienalimizi gerçekleştirdik. Bu sene 6'ncısını düzenlendiğimiz cam bienalimizin inşallah devamını getireceğiz" dedi. Denizli’nin sanat ve kültürle iç içe olması için çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Zolan, “Emek veren, destekleyen, yurtiçi ve yurtdışından katılım sağlayan tüm cam sanatçılarımıza ve şehrimizde bienalimize destek veren tüm çalışma arkadaşlarıma ve ilgi gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sanat ve kültürle şehrimizi yoğurmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızı huzur ve mutluluğu için kültür ve sanat faaliyetlerimizi en üst seviyede sürdüreceğiz” diye konuştu.   Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi