ÇOCUKLARA BİSİKLET HEDİYELİ DİYABET SINAVI

Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Servisi\'nde tedavi gören miniklere yönelik diyabet konulu sınavda başarılı olanlara, bisiklet hediye edildi. Ayrıca etkinlikte, çocuklarda diyabet hastalığına dikkat çekildi.

15-11-2016 12:30:39

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği\'ne bağlı Denizli Devlet Hastanesi\'nde, Dünya Diyabet Günü için Çocuk Endokrinoloji Servisi\'nde tedavi gören \'Tip 1\' Diyabetli çocuklar ve aileleri bir araya geldi. Konferans Salonu\'nda düzenlenen etkinliğe Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan, Endokrinoloji Servisinde tedavi gören çocuklar ve aileleri katıldı. Etkinlikte, \'Tip 1\' Diyabetli çocuklara Çocuk Endokrin Uzmanı Dr. Selda Ayça Altıncık tarafından diyabet konulu yazılı bir sınav yapıldı. Başarılı olan çocuklara, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin, Halk Sağlığı Müdürlüğünden aldığı bisikletler hediye edildi. Etkinlikte ayrıca \'Tip 1\' Diyabetli çocuklar için şeker kullanılmadan özel olarak İzmir\'de hazırlanan yaş pasta kesildi. Diyabet hastası çocuklar etkinlik boyunca Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk başta olmak üzere Çocuk Endokrinoloji Uz. Dr. Selda Ayça Altıncık ve Diyabet hemşireleri ile hep birlikte şarkılar söyleyerek gönüllerince eğlendi.

Çocuk Endokrinoloji Uz. Dr. Selda Ayça Altıncık, diyabetin vücutta pankreas adlı salgı bezinin yeterli miktarda insülin hormonu üretmemesi ya da ürettiği insülin hormonunun etkili bir şekilde kullanılmaması durumunda gelişen ve ömür boyu süren kronik bir hastalık olduğunu belirterek, \'Tip 1 diyabetli kişilerde yeterli insülin üretimi yoktur ya da çok azdır. Tip 1 diyabeti olan bireyler için insülin, yaşam için elzem olan, vazgeçilmez bir ilaçtır\' dedi.
 

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk ise, Türkiye\'de sayıları çok az olan Çocuk Endokrin Uzmanlarından birinin Denizli\'de görev yapıyor olmasından dolayı Denizli\'nin şanslı bir il olduğunu ifade ederek, \'Çocuk Endokrin Uzmanımız Uz. Dr. Selda Ayça hanım çok güzel bir proje ile Genel Sekreterliğimize başvurdu. Çocuk Endokrin Polikliniğimizde takip edilen çocuk hastalarımıza yönelik diyabete dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak adına sınav yaparak sonucunda başarılı olan çocuklarımıza bisiklet ödülü verilmesi projesini bizlere sundu. Bizde kendisine destek verdik. Diyabet erken yakalanırsa ve düzgün tedavi edilirse, uygun diyetlerle ve uygun egzersizlerle biliyorsunuz ki çaresi var\' dedi.

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi