8 Ağustos 2022 Pazartesi

Denizli ekonomisine dev destek

Denizli'de arıcılığın geliştirilmesi ve bal üretiminin kalitesinin artırılması amacıyla 861.700 metrekarelik bal ormanı ve 46 farklı bitki türünün bulunacağı yüz binlerce fidanlık tıbbi aromatik bitki bahçesi kuracak Denizli Büyükşehir Belediyesi, örnek projeyle kent ekonomisine dev bir destek daha sağlayacak.

30-12-2020 18:45:00

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, Yahşiler Bal Ormanı Tesis, Bakım ve İşletilmesi Protokolü imzaladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan protokol törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Orman Bölge Müdürü Erhan Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut ve Denizli Arıcılar Birliği Başkanı Nihat Çomak katıldı. Denizli'de arıcılığın geliştirilmesi ve bal üretiminin kalitesinin artırılması amacıyla imzalanan protokolle Denizli'nin Tavas ilçesi Yahşiler Mahallesi'nde 861.700 metrekare alanda bal ormanı kurulacak. Proje kapsamında ayrıca lavanta, yalancı akasya, adaçayı, biberiye, kekik, kuşburnu gibi yaklaşık 46 çeşit bitki türüyle yüz binlerce fidanın yer alacağı aromatik bitki bahçesi oluşturulacak. Kırsal kalkınmaya verdiği destekle örnek olan Denizli Büyükşehir Belediyesinin arıcılara tahsis edeceği bal ormanı ile kent ekonomisine büyük bir destek daha sağlanacak. 
Örnek teşkil edecek proje
Arıcılar Birliği Başkanı Çomak, ormanların Türkiye'de en kaliteli ve organik bal üretilen alanlar olduğunu belirterek, "Yeni bal ormanı alanımız 46 adet farklı bitki türünü içermektedir. Bu bitkilerin tamamı, arıların faydalandığı, insan sağlığına son derece yararlı etkileri bulunan türlerdir. İnşallah arıcılarımız bu sahadan istifade ederek ülkemize, ilimize kaliteli ve değeri yüksek olan bal üretiminin yaratılmasına vesile olur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Orman Bölge Müdürü Çetinkaya ise, arıcılığı önemsediklerini işaret ederek, "Proje çok detaylı, kapsamlı ve örnek teşkil edecek şekilde planlandı. 46 adet bitki türü ile burası aynı zamanda tıbbi aromatik bitki bahçesi niteliği taşıyacak. Bir çok fonksiyonu olduğu gibi buradan bir hasat da elde edilecek, yöre halkının da ekonomik fonksiyonu olacak. Her yıl bakımını yapacağız. Projemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Değerli katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibine şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.  
"Arılar yok olursa hayat da yok olur"
Başkan Zolan, Denizli'nin zengin orman alanlarına sahip olduğunu, bu alanların farklı kullanılması ve ekonomiye katkı sağlaması anlamında bal ormanı yapma sözleri bulunduğunu söyledi. Bu noktada Büyükşehir Belediyesi ve Orman Genel Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde Denizli'ye 861.700 metrekare büyüklüğünde bir bal ormanı kazandıracaklarını kaydeden Başkan Zolan, "Bu alanda 46 farklı tıbbi aromatik bitki türü de olacak ve insanlarımız tarafından ziyaret edilebilen bir alan haline gelecek" dedi. Bal ormanlarının arıların hayatının sürmesi için çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Doğada tozlaşmayı sağlayan arılar yok olursa hayat da yok olur, üretim azalır hayatın devamı zorlaşır. Bu noktada arıların var olması ve sağlıklı ortamlarda bulunması lazım. Bu bal ormanı da inşallah buna vesile olacaktır" diye konuştu.
"Her zaman işbirliği içerisindeyiz"
Balın aynı zamanda şifa kaynağı olduğuna vurgu yapan Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Ne taraftan bakarsak bakalım bal ormanı projemiz, arıların yaşamlarının devam etmesi, insanlarımızın yaşamının kolaylaşması, tozlaşma ve üretimin artırılması bakımından çok çok anlamlı. Büyükşehir Belediyesi olarak buna vesile olmaya çalıştık. Orman Bölge Müdürlüğümüze, Arıcılar Birliğimize yoğun gayret ve destekleri için teşekkür ediyorum. Her zaman işbirliği içerisindeyiz, şehrimize, ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyoruz. İnşallah Denizlimize elbirliği ile böyle güzel bir bal ormanı kazandırmış olacağız. Orada yapılacak üretim inşallah insanlarımıza şifa olur, doğaya büyük katkılar sağlanır. Hayırlı ve uğurlu olsun." Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi