8 Ağustos 2022 Pazartesi

Denizli tarihinin en büyük iyilik hareketi

Denizli'de ihtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü görevini yürüten Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, Denizli’de birlik, beraberlik ve dayanışmanın simgesi haline geldi. 14 Şubat 2006 Sevgililer Günü'nde kurulan ve Denizli tarihinin en büyük iyilik hareketi olan Sevgi Eli 15 yılda 40 bin aile, 150 bin ihtiyaç sahibinin derdine derman oldu, darda kalanların imdadına yetişti.

15-02-2021 11:22:34

Denizli'de ihtiyaç sahipleri ile hayırsever vatandaşlar arasında köprü görevini yürütmek için 14 Şubat 2006 Sevgililer Günü'nde faaliyete geçen Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli 15 yaşına girdi. Sadece kent merkezinde değil, tüm ilçelerde ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koşan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, her yıl on binlerce ihtiyaç sahibine gıda, kıyafet ve ev eşyası yardımı yapıyor. Denizli tarihinin en büyük iyilik hareketi olan Sevgi Eli 15 yılda 40 bin aile, 150 bin ihtiyaç sahibi vatandaşın ihtiyaçlarına yanıt verdi. Sevgi Eli Mağazasında gelinlikten damatlığa, bebek kıyafetinden her türlü giyim eşyasına kadar ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek verilirken, hayırseverler ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında gönül köprüsü kurulmasına olanak sağlandı. Şehrin 19 ilçesi 616 mahallesinde Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile koordine olan Sevgi Eli, merkez ve ilçelerde çıkan yangınlarda eşyaları küle dönen ailelerin de imdadına koştu, ev eşyalarını baştan aşağı yenileyerek çaresizlere çare oldu. 
"Hayırseverlere yürekten teşekkür ediyorum"
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15. yaşdönümünü kutladığı Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli'ni ziyaret ederek çalışanlarla bir araya geldi. Ziyarete, Başkan Zolan'ın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Özer, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Süleyman Akbulut, Sevgi Eli Sorumlusu Selma Yıldız ve Sevgi Eli çalışanları katıldı. Denizli’nin birlik ve beraberlik ve dayanışma ruhuna büyük önem verdiğini vurgulayan Başkan Zolan, Sevgi Eli'nin 15 yıldır ihtiyaç sahibi ile hayırseverler arasında köprü görevi yürüttüğüne dikkat çekti. 14 Şubat 2006 Sevgililer Günü'nde faaliyete geçen Sevgi Eli’ne katkıda bulunan hayırseverlere yürekten teşekkür eden Başkan Osman Zolan, "Sizlerle beraber gece gündüz çalışıyoruz. Milletimize hizmet ediyoruz. Derdi olan vatandaşlarımızın yardımına koşuyoruz. İhtiyaç sahiplerimizin yanında olmamız gerekiyor, onların hayata tutunmasını sağlamamız gerekiyor" dedi. 
"Sevgi Eli vatandaşlarımıza uzanacak, onları ayağa kaldıracak"
Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Vatandaşlarımızın ihtiyaçları olabilir, bu ihtiyaçları başta belediyemiz olmak üzere tüm hayırseverlerimizle birlikte el ele, kol kola sağlayacağız. Ben çalışmalarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Sevgi Eli her zaman olacak. Sevgi Eli ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza uzanacak, onları ayağa kaldıracak, ihtiyaçlarını karşılayacak. Ben sizlere, hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu yolda samimiyet ve gayretle koşturan sizlerden Allah’ım razı olsun." 15. yaşını kutlayan Sevgi Eli’nin her geçen yıl çok daha başarılı bir şekilde gelişme gösterdiğini ve ilk günkü aşk ile Denizli’de gönüllerde taht kurduğunu söyledi. 
"Sevgimizin en güzel şeklini Sevgi Eli ile  gösteriyoruz"
Sevgi Eli’nin mimarı olan önceki dönem Belediye Başkanı ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile eşi Ayşen Zeybekci'ye teşekkür eden Başkan Zolan, "14 Şubat Sevgililer Günü, sevgimizin en güzel şeklini Sevgi Eli ile gösteriyoruz. Denizlimizde yaşayan hemşehrilerimize sevgimizi göstermemiz gerekiyor. Bunu Sevgi Eli ile gösteriyoruz. 14 Şubat Sevgililer Günü bizim için Sevgi Elimiz ve onların dertlerine derman olduğu vatandaşlarımızdır. Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci ve değerli eşi Ayşen Zeybekci Hanımefendi ile başlayan bu yürüyüşü bizler, eşim Berrin Zolan, Sevgi Eli Sorumlumuz Selma Hanım, Daire Başkanlarımız ve bütün çalışanlarımızla birlikte başarılı bir şekilde sürdürüyoruz. Allah’ım nice yıllara eriştirsin inşallah. Sevgiyle, muhabbetle, yardıma koşacak vaziyette kalalım. Yarınımız bugünümüzden daha güzel olsun. Sevgililer Gününüz kutlu olsun" dedi.  Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi