Denizli’ye büyük onur

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,  116 üye belediyenin tamamının oyunu alarak Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı seçildi. Zolan, Türkiye'de jeotermal enerjinin daha ileri gitmesi için birlikte gayret çalışacaklarını söyledi. 

15-06-2019 12:24:58

1997 yılında kurulan Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği (JKBB) Seçimli Olağan Meclis Toplantısı Ankara'da yapıldı. Toplantıya Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı Yaşar Bahçeci ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile birlikte 8’i büyükşehir, 14’ü il, 88 ilçe ve 6 belde belediye başkanı olmak üzere toplam 116 belediye başkanı katıldı. Toplantıda tek aday olarak gösterilen Başkan Osman Zolan, oyların tamamını alarak Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliğinin yeni dönem başkanı seçildi. Başkan Osman Zolan, seçimin ardından yaptığı konuşmada kendisine bu görevi layık gören tüm üye belediye başkanlarına teşekkür ederek, yenilenebilir enerji kaynaklarından olan jeotermalin son 15 yıl içerisinde çok önemli bir misyona sahip olduğuna vurgu yaptı. 

Jeotermalin 2007 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde yasal bir statüye kavuştuğunu hatırlatarak kendisine teşekkür eden Başkan Osman Zolan, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, bakanlarımızın, milletvekillerimizin ve bu noktada gayret gösteren tüm bürokrat kardeşlerimizin gayretiyle birlikte 2007 yılında jeotermalle ilgili bir yasa vücut buldu. Bu en önemli aşamaydı ve yenilenebilir enerji noktasında jeotermal kendi yerini almaya başladı. Bugün gelinen noktada jeotermal, enerji üretiminden termal sağlığa ve daha birçok alanda kullanır hale geldi" diye konuştu.

“Birlikte başaracağız”

Denizli’de jeotermalin elektrik üretimi, termal sağlık turizmi ve ısıtma gibi pek çok alanda aktif olarak kullanıldığına dikkati çeken Zolan, jeotermalin çok önemli bir değer olduğunu,  her yönüyle kullanılması gerektiğini belirterek, "Enerji bizi cari açığa götüren bir eksiğimiz. Öz kaynaklarımızla enerjimizi sağlayabilirsek bu bizim cari açığımızı kapatır. Jeotermal bunun için çok önemliydi. Yenilenebilir enerji kaynaklarından güneş ve rüzgar enerjisi de ülkemizde çok yol aldı. Bunların önünü açacağız. Belediyelerimizde, 'bunları nasıl kullanabiliriz, nasıl entegre edebiliriz, şehrimize katacağı değerler noktasında nasıl bir yol izleyebiliriz' bunları hep birlikte oturup konuşacağız. İnşallah daha ileri ve daha güzele mesafe alma noktasında gayret edeceğiz. Bunu birlikte başaracağız" dedi.

Bayrağı devraldığı Bahçeci’ye emekleri için teşekkür eden Başkan Osman Zolan, ilk JKBB Meclis Toplantısını Denizli’de yapmak istediğini söyledi.

Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi