30 Temmuz 2022 Cumartesi

Denizlili yazarlar Kitap Fuarı’nda buluştu

Deha 20 Gazetesi köşe yazarları Şerif Kutludağ, Ufuk Gökmen, Mustafa Örki birbirinden değerli eserleriyle okuyucuları ile bir araya geldi. Yine gazetemiz köşe yazarlarından Prof. Dr. Önder Göçgün fuarın “Onur Yazarı” olarak davet edildi. Eski yazarlarımızdan Ömür Eke de fuarda yerini alan isimlerdendi. 

15-10-2021 12:02:01

Ege’nin en büyük kitap fuarı olan Denizli Büyükşehir Belediyesi 4. Kitap Fuarı yazarları ve okurları buluşturmaya devam ediyor. Bir hafta önce kapılarını açan bu önemli organizasyona İlber Ortaylı, Hayati İnanç gibi önemli isimler de katılırken, Denizli’nin de birbirinden değerli yazarları eserlerini okuyucularına tanıtma fırsatı buldu. Geçen süre zarfından on binlerce kitapsever fuarı ziyaret ederek kitaplarını yazarlarının imzasıyla alma fırsatı buldu ve yazarlarla tanışıp sohbet etme şansına erişti. Gazetemizin köşe yazarlarından Prof. Dr. Önder Göçgün fuarın “Onur Yazarı” olurken, Şerif Kutludağ, Ufuk Gökmen ve Mustafa Örki, okurlarıyla buluşma şansına erişti. Gazetemizin eski köşe yazarlarından Ömür Eke de eserleriyle birlikte fuarda yerini alan isimler arasındaydı. 

“Faydalı bir kitap vefalı bir dosttur”

Fuarın “Onur Yazarı” olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Önder Göçgün, “Pandemiye bağlı sağlık durumum nedeniyle çok istediğim halde bu güzel ve anlamlı etkinliğe katılamayışımın üzüntüsünü ise, hoşgörünüze olan inancımla unutuyorum. Bilindiği gibi, iyi ve faydalı bir kitap, insanın akıl ve gönül dünyasını aydınlatan vefalı bir dosttur. Ömrü boyunca kitap okuyan, okuduklarında devlet ve millet hayatı için yararlı gördüklerini uygulama alanına koyarak çağdaşlaşma yolunda büyük atılımlar gerçekleştiren yüce Atatürk: "Yol gösterici, ufkumu açan bir kitap okurken duyduğum saadet büyüktür. Bana hediye vermek isteyenlerden, her an faydalı kitaplar armağan etmelerini beklerim." tarzında kitaba verdiği önemi ve değeri dile getirmiştir. Onun için kitap fuarları da, çeşitli yer ve zamanlarda yayımlanmış hemen her konudaki kitapları, sevenleri olan okuyucu kitlesi ile birleştirip bütünleştiren, kaynaştırıp bir sevgi yumağı haline getiren son derece önemli birer kültür panayırı, sonuçta insanın kendisini geliştirme merkezleri durumundadır. Bu vesile ile böylesine geniş kapsamlı ve anlamlı kitap fuarını düzenleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Zolan Beyefendi'ye, uygulamayı gerçekleştiren Kültür İşleri Daire Başkanlığı'na, katılımcı yayınevlerine ve emeği geçen herkese tebrik ve teşekkürlerimi sunarım” dedi. 

“Doğru sevgiler, doğru bilgi beslenmesi ile olur”

Gazetemizin önemli kalemlerinden biri olan Şerif Kutludağ ise, Denizli’de kitap fuarı geleneğinin oluştuğunu belirterek, “Dört etkinliğe de katılan bir yazar olarak; Denizli insanının, özellikle ana babaların her fuarla çocuklarının gönlüne kitap sevgisinin tohumlarını serpiştirdiğini söyleyebilirim. Bu tohumlarının gelecek yıllarda çok özel değerler şeklinde meyvelerini vereceğine inanıyorum. Denizli çalışan, üreten çalışkan insanlar kenti: Eğer çocuklarının ruhunu doğru değerlerle besleyemez ise ve eğitemezse ortaya konulacak olan her türden maddi varlığın har vurulup harman savrulması misali yok olacağını söyleyebilirim. Bunun olmaması ve üzerine eklenerek yol alınması yarınları emanet edeceğimiz çocuklarımızın ruhlarının doğru sevgiler, beyinlerinin de doğru bilgilerle beslenmesiyle mümkün olacaktır. Bunun gerçekleşmesi de işte Denizli Kitap Fuarlarıyla mümkün olacaktır. Ben Denizli insanına kitap fuarına gösterdiği candan ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

“Daha çok kitap okuyalım”

Fuara ilginin iyi düzeyde olduğunu dile getiren yazar Ufuk Gökmen ise, “Bu yıl düzenlenen 4. Denizli Büyükşehir Kitap Fuarı, bizim gibi "Denizli'de kitap fuarı olmalıdır" diyenlerin ne kadar haklı olduğunu bir kez daha gösterdi. Fuarda bu yıl en çok göze çarpan durum; açılan stantların eskiye oranla daha az olmasıydı. Bu durumun salgın hastalığın etkilerinden kaynaklandığını düşünüyorum. Diğer taraftan fuara olan ilgi iyi düzeydeydi. Koridorların stantların azlığı dolayısıyla geniş olması insanların daha rahat dolaşabilmelerine imkan sağladı. Okulların açılması dönemine denk geldiği için, ders kitaplarının olduğu stantlara gençlerin ilgisi fazlaydı. Biz yazarlar, dijital yayınlardaki görsel videolarla mücadele ediyoruz. Gençlerimiz cep telefonundan kendilerine gönderilen hap şeklindeki video sunumlarının etkisi altına girmemeli kitap okumalıdır. Çünkü kitap, insanla etkileşim halindedir. Okuduklarını beyninde canlandıran insanlar, başkalarının sunumunu kabullenmek yerine kendine ait fikirleri kitapların yardımıyla geliştirebilirler. Daha çok kitap okuyalım” ifadelerini kullandı. 

“Kitap okumak zenginliktir”

Fuarın yazarlar adına iyi bir etkinlik olduğunu söyleyen Mustafa Örki ise, “1955 Tavas doğumluyum. Evliyim ve iki kız bir erkek evladım var. Denizli İmam Hatip Okulu ve Eskişehir AÖF mezunuyum. Deha TV İnancımız Hayatımız programı ve Deha20 köşe yazarıyım. Yayınlanmış 7 kitabım var. Emekliyim. Okur yazarım. Fuar biz yazarlar için gayet iyi oldu. Kitaplarımızı okuyan kitapseverler, böyle eserler acaba nasıl bir insandan çıkmış sorusunun yanıtımı, yani yazarları tanıma fırsatı buldular. Okurlarımızla bol bol fotoğraf çektirdik ve kitap imzaladık. Çok değerli bir organizasyon oldu biz yazarlar adına. Belediye Başkanımız Osman Zolan ve ilgili tüm görevlilere teşekkür ederim. Okumak iyidir. Anlamak ve yaşamak için bilgi sahibi olmak gerekiyor. Ben okuduğum için hiç yalnız kalmadım. Kitap okumak kâinatı hadiseleri okumak zenginliktir” dedi. 

“Fuarlar kent kültürüne çok şey katıyor”

Gazetemizin eski köşe yazarlarından Ömür Eke ise fuarların her sene aksamadan devam etmesi gerektiğini ifade ederek, “Yazı hayatına geçişim çocukluğuma dayanan günlük tutma hevesiyle başlamış olsa da, ileriki yıllarda anlatma ve gözlemleme yetilerim önce resim yapmaya, resim pratiklerimde beraberinde yazı yazmaya yöneltti. İşte bu noktada Deha 20 gazetesiyle yazılarım sarı sayfalarla buluştu.1998 yılında başlayan Deha 20 gazetesindeki yazı yazma serüvenim, köşe yazarlığım 2018 yılına kadar sürdü. Deha 20 benim için bir okul oldu. Yazarlık okulu. Hala daha öyle. Bu arada kısa bir müddet online “Denizli haber.com” da  ve bir çok aylık dergide makalelerim yayınlandı. Delikli Çınar Dergisi bunlardan biridir. Yine uzun yıllar Özel bir kurum olan Eke Tekstil’e ait ”Bukle” adlı aylık kültür ve sanat dergisinin hem editörlüğünü hem yazarlığını yaptım. Üç yıldır menşei Ankara olan “Sanatım“ adlı bir sanat ve kültür içerikli dergide Denizli temsilcisi olarak köşe yazılarım çıkmaktadır. İki tane bir kaç yazarla birlikte çıkardığımız kitabım, bir tane de kendime ait olan ”Mavi Kalem“ adlı kitabım bulunmaktadır. Bu yıl düzenlenen 4.Denizli Kitap Fuarına bu yıl bende Mavi Nefes” yayınevi ile katılıyorum. Aynı yayınevi ile fuara ikinci defa katılışım. Ben bu tür fuarların kent kültürüne çok şey kattığına inanıyorum. Bu pandemi ve maddi sıkıntılar olmasa çok daha katılımlı ve coşkulu geçeceğine inanıyorum. Özellikle bazı yazar ve yayınevlerinin fuarlara katılması gerektiğine inanıyorum. Yazarların okurlarla buluşması, hem yazarlar için büyük bir şevk oluyor, hem de okur için bir şölen. Umarım fuarlar her sene aksamadan devam eder.Ben şimdiden kendime bir kitap sözü verdim bile” şeklinde konuştu. Koray ÇAĞDAŞ

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi