6 Ağustos 2022 Cumartesi

Engellilere destek gelir oldu

Pamukkale Belediyesi’nin engelliler için hayata geçirdiği Engelliler Üretiyor; Turizme Katkı Sağlıyor Projesi ile engelliler ürettikleri el işlerini satarak gelir elde ediyor. Forum Çamlık AVM’de açılan sergiye katılan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Biz her zaman engellilerimizin yanındayız. Açtığımız kurs engellilere desteğimizin sadece birisi” dedi.

06-12-2018 17:07:53

Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi  Engelliler Meclisi’nin düzenlediği dört süren etkinliklerde engellilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, engellilerle bir araya geldi. İŞKUR ile birlikte düzenlenen Engelliler Üretiyor; Turizme Katkı Sağlıyor Projesi ile engelliler el işi kursuna katılarak ortaya güzel eserler çıkardı. Kursiyerlerin el iş göz nuru eserleri Forum Çamlık AVM’de açılan stantla görücüye çıktı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, açılan sergide engelli kursiyerlerle bir araya geldi.  

“Engellileri önemseyen bir belediyeyiz” diyen Başkan Gürlesin, “Bunun için özel insanlarımıza yakışır özel ve güzel projelerimizi her geçen gün artırıyoruz. Bu yaz İŞKUR işbirliğiyle başlattığımız ‘Engelliler Üretiyor; Turizme Katkı Sağlıyor’ projemizin süresini uzattık. Bununla birlikte bu özel kursiyerlerimizin yaptıkları birbirinden güzel ürünleri halkımızın beğenisine sunarak satışını gerçekleştirmeleri için yaz aylarında Kocaçukur’da stant kurmuştuk. Bu hafta da Forum Çamlık AVM’da 3 gün stant kurduk. Buradaki en önemli nokta, stantta satılan ürünlerin gelirlerin engelli kursiyerlerimizin ev ekonomilerine katkı sağlaması. Pamukkale Belediyesi olarak bizler projemizle hem engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılmalarını, hem de üretken olmalarını amaçladık. Onların sosyal hayata karışmalarını sağlamak, onların ev ekonomilerine katkı sağlamalarını sağlayarak, bir anlamda kendilerine olan güvenlerinin artmasını sağlamak istedik. Onların mutluluğunu görmek de bize ayrı bir mutluluk kattı” dedi. 

Sergide ürünlerini sergileyen kursiyerler de Başkan Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ederek, “Başkanımız destek sözünü tuttu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi