Güle oynaya kutladılar

8 Mart Emekçi Kadınlar Günü, Denizli genelinde  çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kent Konseyi Kadınlar Meclisi’nin 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda düzenlediği etkinlikte kadınların zeybek gösterisi büyük beğeni topladı, pilates ve zumba gösterisi ise izleyenleri coşturdu. 

09-03-2019 10:36:26

8 Mart Dünya Kadınlar Günü yurt genelinde olduğu gibi Denizli’de de kutlandı. Kadınlar Günü kapsamında kent genelinde çeşitli etkinlikler düzenlendi, kadınlara yönelik şiddetin önüne geçilmesine dair basın açıklamaları yapıldı. Kent protokolü ve siyasi partilerin önde gelen isimleri Kadınlar Günü için mesaj yayımlarken, katıldıkları etkinliklerde kadınlara karanfil ve gül dağıttı. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanında etkinlik düzenlendi. Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, 2010 yılında Anayasaya kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık maddesinin eklendiğini, Denizli'de de belediyenin kadın dostu projelerinin bulunduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da kadınlara yönelik her türlü olumsuzluğu annelerine, eşlerine, kızlarına yapılmış kabul ettiklerini belirterek, "Kadınlarımıza birçok imkan sunuyoruz sunmaya da devam edeceğiz. Hayatımıza anlam katan kadınların başarılı olması Denizlimiz'in ve ülkemizin daha ileri gitmesidir" dedi. Kadın Meclisi Başkanı Özen de bu özel günde bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Bizler 8 Mart'ı bir anma günü olarak kabul ediyoruz, kadın olmanın, kadınca yaşamanın gereklerini elde edebileceğimiz günler olarak kabul ediyoruz" ifadelerini kullandı. Başkan Zolan ve beraberindekiler, Karaman'da düzenlenen Görme Engelliler Judo Şampiyonası'nda Ümitler Türkiye Şampiyonu olan Denizli Büyükşehir Belediyespor sporcusu Berfin Altan'a plaket verdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla meydanda kurulan platformda sahneye çıkan Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ile pilates ve zumba kurslarında eğitim alan kadınlar gösteri sundu. Sahneye çıkan yaklaşık 20 kursiyer genç kadın, sergiledikleri pilates  ve zumba gösterisiyle izleyenleri coşturdu. Telefonlarıyla video ve fotoğraf çeken vatandaşlar, müziğe alkışlarla eşlik etti. 

Sivil toplum örgütlerinin kutlaması

Denizli Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Gülnur Oymak ile çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütü üyeleri de Denizli Valiliği önündeki Atatürk anıtına çelenk koydu. Oymak, grup adına yaptığı basın açıklamasında en temel amaç ve hayati konunun dünyada kadına karşı şiddetin bitirilmesi olduğunu belirterek, "Kadına şiddet suçlarında tahrik indiriminin uygulanmamasını, infaz koşullarının ağırlaştırılmasını içeren yasanın acilen çıkarılmasını talep ediyoruz. Biz kadınlar akşam evimize sağ salim dönmek, çocuklarımızı sıcak huzurlu yuvada yaşatmak, eşit işe eşit maaş, iş ve anneliği bir arada yürütmek, iş yerinde huzurlu çalışmak ve daha birçok kadın sorunlarına el atıp çözümler üreten Kadın Bakanlığı, barış içinde, özgünce gezeceğimiz, öldürülmeden yaşayabileceğimiz şehirler istiyoruz" dedi.

Kadınlar zeybek oynadı

Basın açıklamasının ardından Pamukkale Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin organizasyonu ile yaşları 30 ile 60 arasında değişen kadınlar zeybek ve harmandalı oynadı, etkinliğe katılan kadınlar da oyuna eşlik etti. Zeybek oynayan kadınlar, programa katılanlar tarafından alkışlandı. Kadınlar oynadıkları oyunla, efelere taş çıkarttı. 

Umutlu bir hikaye

Dünya Kadınlar Günü kapsamında Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu, il merkezi ve ilçelerde yaşayan kadınlar için film gösterimi düzenledi. Kadınlar Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen gösterimde Jale İncekol’un yönetmenliğini yaptığı Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Ertuğrul köyü kadınlarının Trakya'nın unutulmaya yüz tutmuş türkülerini genç kuşaklara aktarmak için emekli müzik öğretmeni Şükran Akdeniz'in girişimiyle kurulan koronun hikayesini anlatan Umutlu Bir Hikaye filmini izledi.

Karanfillerle yürüdüler

Merkezefendili kadınlar da  8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Merkezefendi Belediye binası önünden 15 Temmuz Delikliçınar Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüşe katılan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet  Subaşıoğlu, eşi Hacer Subaşıoğlu, AK Parti Merkezefendi İlçe Kadın Kolları Başkanı Öznur Şen ve kadın meclis üyesi adayları, yürüyüş esnasında kadınlara karanfil ve şal hediye etti.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi