Horoz neler kaçırmış!

Denizlispor eski Ar-Ge Sorumlusu Hasan Bıçak, görev yaptığı dönemde Merih Demiral, Mert Müldür, Uğurcan Çakır, Ersin Destanoğlu, Dorukhan Toköz, Halil Dervişoğlu, Umut Meraş gibi şu anda üst düzey takımlarda as olarak forma giyen isimleri yıllar önce yeşil siyahlı ekibe önerdiğini ancak bu isimlerle anlaşılmadığını iddia etti.

06-07-2021 16:13:22

Süper Lig’i son sırada tamamlayarak TFF 1. Lig’e düşen Denizlispor’da son yıllarda yaşanan en büyük sıkıntılardan biri de hiç kuşku yok ki oyuncu satışından para kazanamama konusu. Genel olarak kısa süreli sözleşmeler yapan ya da gelecek vadeden futbolcu çıkaramayan yeşil siyahlı camia, bu yüzden mali açıdan da rahat edemiyor. 

resim

Bir dönem Denizlispor’da para almadan Ar-Ge sorumlusu olarak görev yapan Hasan Bıçak, yeşil siyahlı ekibin oyuncu transferi konusunda önemli fırsatlar teptiğini ifade ederek, “Görev yaptığım dönemde kaleciler Uğurcan Çakır, Ersin Destanoğlu, stoper Merih Demiral, sağ bek Mert Müldür, orta saha Dorukhan Toköz, Ferdi Kadıoğlu, forvet Halil Dervişoğlu, Güven Yalçın ve Kehinde gibi isimleri henüz Türkiye’de adları dahi duyulmadan kulübe teklif ettim. Ancak hiçbiri takıma kazandırılmadı. Kehinde her ne kadar sonradan Denizlispor forması giyse de benim önerdiğim dönemde henüz Türkiye’ye bile gelmemişti” dedi. 

Hepsi alt liglerdeydi

Adı geçen futbolcuların önerdiği dönemde ya alt liglerde ya da alt yaş kategorilerinde oynadığını ifade eden Bıçak, “Şu an da A Milli Takım forması giyen kalecimiz Uğurcan Çakır, o dönem Trabzonspor’da 3’üncü kaleci konumundaydı. Merih Demiral, Portekiz’de Sporting Lizbon B takımında forma giyiyordu. Mert Müldür Avusturya’da Rapid Wien’in alt yaş kategorisinde oynuyordu. Dorukhan Toköz Eskişehir, Halil Dervişoğlu Sparta Rotterdam’da forma giyiyordu. Bunların yanında Antalyasporlu Gökdeniz Bayrakdar, Ahmed Kutucu, Edgar IE, Umut Meraş, Okan Kocuk, Taylan Antalyalı gibi isimler de var. Bu oyuncular uygun miktarlarla takıma kazandırılmış olsa şu anda Denizlispor bambaşka bir yerde olurdu. Mali açıdan hiçbir sıkıntı olmayacağı gibi üzerine kar bile edilmiş olurdu. Ama sürdürülen yanlış transfer politikası bu kötü günlerin önünü açtı” şeklinde konuştu. 

Bıçak o tarihlerde gerek yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla gerek yaptığı yazışmalarla bu iddialarını kanıtlayabileceğini belirterek, “Bana bu kulübün senin aklına ihtiyacı yok cevabı verildi” ifadelerini kullandı. Serhat KÖSE

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi