6 Ağustos 2022 Cumartesi

Horoz puanı söktü aldı 1-1

Fatih Tekke yönetiminde çıktığı ilk maçta Keçiörengücü’nü mağlup ederek çıkışa geçen Altaş Denizlispor, İstanbul deplasmanından da istediğini aldı. Temsilcimiz 68’inci dakikada geriye düştüğü maçta 81’inci dakikada golcüsü Ömer Şişmanoğlu’nun golüyle sahadan 1-1 beraberlikle ayrılarak haftayı puanla kapattı.

29-11-2021 11:44:29

TFF 1. Lig’de sahasında oynadığı Keçiörengücü maçını kazanarak alt sıralardan biraz olsun uzaklaşan yeşil siyahlılar, ligin en zor deplasmanlarından biri olan İstanbulspor karşısına çıktı. Mücadelenin ilk yarısına tutuk başlayan ve ileri uçta pozisyon üretmekte zorlanan Horoz, özellikle kalecisi Adam Stachowiak’ın başarılı kurtarışları ile rakibe gol atma fırsatı vermedi. Pozisyon açısından kısır geçen mücadelenin ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi. 

İkinci yarıya daha derli toplu başlayan ve özellikle Mayi’nin sakatlanarak yerini Mustafa Çeçenoğlu’na bırakmasının ardından sol kanadı etkili kullanmaya başlayan Altaş Denizlispor, pozisyonlar bulsa da gol atamadı. 65’inci dakikada adeta şapkadan tavşan çıkan Eslem’in uzaklardan şutunda golü kalesinde gören temsilcimiz 1-0 geriye düştü. Golün ardından daha etkili görünen taraf Altaş Denizlispor oldu. Maçın bitimine 10 dakika kala Mustafa Çeçenoğlu’nun ortasına savunmanın arasından iyi yükselen Ömer Şişmanoğlu attığı şık kafa golüyle skora denge getirdi. 1-1’le birlikte skoru değiştirme çabalarına gören Altaş Denizlispor, Ömer ve Schwechlen’le iki net fırsat yakalasa da bunları gole çeviremedi ve karşılaşma 1-1 sona erdi. 

Alınan bu sonucun ardından temsilcimiz puanını 15’e yükseltti ve haftayı düşme hattının üzerinde tamamladı. İstanbulspor’un ise yakaladığı 3 maçlık galibiyet serisi Altaş Denizlispor karşısında sona erdi ve Boğalar puanını 20’ye yükseltti. 

MAÇTAN DAKİKALAR:

Dk.17 Melih'in ortasında ceza sahası içinde boşta kalan topu Stachowiak kontrol etti.

Dk.40 Ceza sahası içinde topu çok iyi kontrol eden İbrahim sert vurdu, Stachowiak topu kontrol etti.

Dk.45 Eslem'in kullandığı serbest vuruşta Topalli uygun pozisyonda kafayı vurdu, top az farkla auta gitti.

Dk.65 Eslem'in ceza sahası dışından uzaklardan vurduğu sert şutu Stachowiak son anda kornere çeldi.

Dk.68 Melih'in yaklaşık 35 metreden sert şutunda Stachowiak çaresiz kaldı. (1-0)

Dk.77 Okan'ın uzaklardan sert ve düzgün şutunu Alperen son anda kornere çeldi.

Dk.81 Mustafa'nın sol kanattan ortasında iyi zamanlama ile savunmanın arasından yükselen Ömer kafayla topu ağlara gönderdi. (1-1)

Dk.87 Ceza sahası içine atılan derinlemesine pasta topla iyi noktada topla buluşan Ömer'in vuruşunu Alperen çeldi.

Dk.90 Ömer'in ceza sahası içinde pasında topla buluşan Schwechlen'in sert şutunu Alperen çıkardı. Serhat KÖSE

STAD: Esenyurt Necmi Kadıoğlu

HAKEMLER: Cihan Aydın, Murat Şener, Cemal Alpay

İSTANBULSPOR: Alperen Uysal, Michael Ologo, Emrecan Uzunhan (Dk.46 Okan Erdoğan), Oğuzhan Berber, Ali Yaşar, Melih Kabasakal (Dk.88 Emir Gültekin), Jetmir Topalli (Dk.84 Berkay Görmez), Muammer Sarıkaya (Dk.60 Ferhat Yazgan), Eslem Öztürk, Valon Ethemi (Dk.88 Aldin Cajic), İbrahim Yılmaz 

ALTAŞ DENİZLİSPOR: Adam Stachowiak, Hakan Çinemre (Dk.89 Ogenyi Onazi), Oğuz Yılmaz, Leo Schwechlen, Özer Özdemir, Gökhan Süzen (Dk.73 Okan Derici), Ismail Aissati, Muhammed Gönülaçar, İlhan Depe (Dk.73 Asım Hamzaçebi), Kevin Mayi (Dk.57 Mustafa Çeçenoğlu), Ömer Şişmanoğlu

SARI KARTLAR: Dk.40 Alperen Uysal, Dk.45 Emrecan Uzunhan, Dk.59 Oğuzhan Berber (İstanbulspor), Dk.41 Ömer Şişmanoğlu, Dk.64 Muhammed Gönülaçar, Dk.90 Ogenyi Onazi (Altaş Denizlispor)

GOLLER: Dk.68 Melih Kabasakal (İstanbulspor), Dk.81 Ömer Şişmanoğlu (Altaş Denizlispor)

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi