30 Temmuz 2022 Cumartesi

Kale'ye atıksu sorunu bitiyor

Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Kale ilçesine 30 bin kişi kapasiteli Kale Merkez Atıksu Arıtma Tesisi projesine başladı. Çevre kirliliğinin önlenmesinde kilit rol görevi üstlenecek tesis ile Kale'nin atık suları sulama suyu standartlarını sağlayacak şekilde arıtılacak.

21-07-2018 10:48:37

Çevre yatırımlarıyla örnek projelere imza atan Denizli Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç olan tüm ilçelerde atık su arıtma tesisi kurma çalışmalarını sürdürüyor. Bir süre önce Acıpayam ve Çardak'ta atık su arıtma tesisini tamamlayarak faaliyete geçiren Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, bu kez Kale'nin ihtiyacı olan atık su arıtma tesisinin inşasına başladı. Toplam inşaat alanı 25.000 metrekare olan tesis 2 kademede inşa edilecek olup toplam kapasitesinin 30 bin kişilik olacağı kaydedildi. Tesisisin 13 bin kişilik ilk kademesinin günlük ortalama 2.425 metreküp, 17.000 kişilik ikinci kademesinin ise günlük ortalama 3.172 metreküp suyu arıtacağı ifade edildi.

Sulama suyu standartlarında artıma yapılacak

Betonarme biyolojik atıksu arıtma tesisi olarak inşa edilecekKale AtıksuArıtma Tesisinin atık suları sulama suyu standartlarını sağlayacak şekilde arıtacağı belirtildi. Atık suyun fiziksel arıtma, ileri biyolojik arıtma ve dezenfeksiyon işlemlerine tabi tutulacağı ardından bu atık sudan azot, fosfor, organik karbon ve zararlı organizmaların giderimi yapılarak deşarj edileceği bildirildi.

Hedef ihtiyaç olan tüm bölgelere arıtma tesisi

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bir süre önce Çardak ve Acıpayam'da tamamladıkları atıksu arıtma tesislerinin faaliyete geçtiğini hatırlatarak, hedeflerinin ihtiyaç olan tüm bölgelere arıtma tesisi yapmak olduğunu vurguladı. "Denizli merkezde ne varsa ilçelerde de o olacak" diyen Başkan Osman Zolan, "Gelecek nesillerimize daha temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak için gayret göstermeye devam ediyoruz" diye konuştu. Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi