3 Ağustos 2022 Çarşamba

Kupada başımız Ağrı’madı! 3-0

Ziraat Türkiye Kupası 4. Eleme Turu mücadelesinde sahasında Ağrı 1970 Spor’u konuk eden Altaş Denizlispor, rakibini Bekir Turaç Böke, Asım Hamzaçebi ve Ömer Şişmanoğlu’nun attığı gollerle 3-0 yenerek bir üst tura yükseldi. 

01-12-2021 18:14:54

Ligde deplasmanda aldığı İstanbulspor beraberliğinin ardından hafta içi kupa mesaisine çıkan Altaş Denizlispor, yedek ağırlıklı çıktığı mücadelede sonuca rahat gitti. İki takımın da kontrollü başladığı mücadelenin ilk yarısında yeşil siyahlılar, Darri, Asım ve Bekir’le pozisyonlar bulsa da skoru değiştiremedi. Rakip Ağrı 1970 Spor ise pozisyon üretmekte zorlandı ve kaleci Hüseyin’i zorlayamadı. Taraflar soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gitti. 

İkinci yarıya da ilk yarıdaki 11’iyle başlayan Horoz biraz vitesi artırdı ve 54’üncü dakikada Bekir Turaç Böke’nin şık golüyle öne geçti. Bu golden sadece 4 dakika sonra gelişen tehlikeli atakta Okan’ın pasında topu alan Asım önce savunmaya takıldı. Şansının da yardımıyla tekrar topa hakim olan Asım topu filelerle buluşturdu ve farkı ikiye çıkardı. Golün hemen 2 dakika sonrasında Ağrı 1970 Spor, Can Morgül’ün oyundan ikinci sarı karttan atılmasıyla 10 kişi kaldı. Oyuna rolantiye alan temsilcimiz kalan bölümde oyuna 76’ncı dakikada dahil olan golcüsü Ömer Şişmanoğlu’nun 83’üncü dakikadaki golüyle farkı 3’e çıkardı ve tur kapısını ardına kadar araladı. Kalan bölümde iki takımda pozisyon ya da gol üretemedi ve mücadele 3-0 Altaş Denizlispor üstünlüğü ile sona erdi. 

MAÇTAN DAKİKALAR:

Dk.18 Ceza sahası dışında topla buluşan Darri'nin sert şutu az farkla auta gitti.

Dk.23 Bünyamin'in sağ kanattan içeri çevirdiği topta uygun durumda bulunan Asım'ın vuruşunu kaleci kontrol etti.

Dk.45 Okan Derici'nin ceza sahası dışından yaptığı ortaya havadan ayak içi ile vuran Darri'nin şutu kaleciden döndü. Dönen topta Bekir'in şutu auta gitti.

Dk. 54 Mustafa Çeçenoğlu'nun pasında topla buluşan Bekir, ceza sahasında topu aldı ve filelere gönderdi. (1-0)

Dk.58 Ceza sahası içinde Okan'ın pasıyla topu alan Asım'ın vuruşu savunmadan döndü. Dönen topu tekrar alan futbolcu sol çaprazdan vurdu ve meşin yuvarlak filelere gitti. (2-0)

Dk.77 Ceza sahası içinde müsait pozisyonda topla buluşan Bünyamin'in şutu direğin dibinden auta gitti.

Dk.83 Okan'ın sol kanattan yerden pasında Asım ıskaladı. Savunmadan seken topu Ömer boş kaleye gönderdi. (3-0)

STAD: Denizli Atatürk

HAKEMLER: Tarık Güldal, Ferhat Çalar, Nezihi Aytar

ALTAŞ DENİZLİSPOR: Hüseyin Altıntaş, Emre Sağlık, Erdal Akdarı, Muhammet Özkal, Mustafa Çeçenoğlu, Ogenyi Onazi (Dk.80 Muhammed Gönülaçar), Bünyamin Balat (Dk.80 Leo Schwechlen), Asım Hamzaçebi, Okan Derici (Dk.84 Burak Gümüştaş), Brahim Darri (Dk.76 Ömer Şişmanoğlu), Bekir Turaç Böke (Dk.76 Alaattin Öner)

AĞRI 1970 SPOR: Sefa Mücahid Çirişoğlu, Mazlum Kural (Dk.65 Mehmet Berke Yılmaz), Burçak Özkanca, Can Morgül, Önder Selimoğlu (Dk.65 Serhat Tarhan), Taner Çekiç (Dk.74 Kaan Yılmaz), Ali Özdemir (Dk.46 Mert Yıldırım), Seyit Gazanfer, Mücahit Karagöz, Oğuzhan Malcı (Dk.84 Bünyamin Başar), Furkan Demir

GOLLER: Dk.54 Bekir Turaç Böke, Asım Hamzaçebi, Dk.83 Ömer Şişmanoğlu (Altaş Denizlispor)

SARI KARTLAR: Dk.57 Can Morgül (Ağrı 1970)

KIRMIZI KART: Dk.60 Can Morgül (Ağrı 1970)

Serhat KÖSE

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi